fbpx
Automobili

Otkriven Lamborghini Huracan Tecnica iz 2022

Lamborghini Huracan Tecnica iz 2022. je predstavljen, kao pretposlednja iteracija V10 ikone italijanskog brenda pre nego što usvoji V8 hibridni sistem 2024. godine.

Lamborghinijev poslednji proizvodni automobil bez hibridnog ili električnog pogona, novi Huracan Tecnica deli razliku između hardcore STO specijalne staze i Evo RVD varijanti fokusiranih na put, sa rekonstruisanim motorom, oštrijom šasijom, poboljšanom aerodinamikom i novim izgledom.

Kako je prvi objavio Drive, novi model Tecnica nosi natpisnu pločicu koja je poslednji put primenjena na konačnu verziju Huracanovog prethodnika, Gallardo, koja je dodala zadnje krilo, karbonsko-keramičke kočnice i nove opcije boja – slično ovom najnovijem modelu, samo napravio korak dalje.

Pokreće Huracan Tecnica 470kV/565Nm verzija poznatog 5,2-litarskog atmosferskog V10 iz asortimana – koji odgovara STO – koji pokreće zadnje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Lamborghini tvrdi 3,2 sekunde od 0-100 km/h – dve desetinke sporije od STO – ka maksimalnoj brzini od 325 km/h.

Sa težinom od 1379 kg u suvom, Huracan Tecnica ima revidirani izduvni sistem balansirajući „poboljšani“ zvuk pri visokim obrtajima sa „poboljšanom akustičnom udobnošću“ u kabini, plus novi sistem „Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata“ koji upravlja svim sistemima vozila kako bi pružio „savršenu vožnju“. dinamika“, tvrdi Lamborghini.

Upravljanje zadnjim točkovima, ponovo podešen sistem kontrole proklizavanja i jedinstveno podešavanje vešanja poboljšavaju performanse na stazi, dok su tri režima vožnje – Strada („ulica“), Sport i Corsa („trka“) – ponovo kalibrisana da odgovaraju Tecnici.

Lukove ispunjavaju novi 20-inčni dijamantski rezani točkovi od lake legure inspirisani Lamborghinijevim Vision GT konceptom, umotani u 245/30 prednje i 305/30 zadnje gume Bridgestone Potenza Sport kao standard.

Standardno kriju karbonsko-keramičke kočnice – 380 mm napred sa šestoklipnim čeljustima i 356 mm pozadi sa čeljustima sa četiri klipa – opremljene jedinstvenim deflektorima za hlađenje i kanalima dizajniranim za poboljšano upravljanje toplotom na stazi.

Mehaničkim nadogradnjama se pridružuje nešto što bi se moglo videti kao drugi fejslift za Huracan, sa novim prednjim krajem koji uključuje elemente u obliku slova I inspirisan hiperautomobilom Sian (i sa vazdušnim zavesama), novim zadnjim branikom sa šestougaonim izduvnim vrhovima, vertikalnim stakleni zadnji prozor i restilizovani poklopac motora od ugljeničnih vlakana.

Fiksno zadnje krilo Tecnice daje 35 odsto poboljšanja zadnje potisne sile u poređenju sa Huracan Evo RVD, i smanjenje otpora za 20 odsto – uz pomoć deflektora vazduha ispod automobila.

U unutrašnjosti, kupci Tecnice imaju koristi od novog interfejsa za oba ekrana, pri čemu je ekran instrumenta dobio „lučni“ dizajn u Aventador stilu, dok ovaj drugi dobija nove poglede na svoje Apple CarPlai, Android Auto, Amazon Aleka i aplikacije za telemetriju praćenja.

Nova sportska sedišta podesiva po visini su standardna, a kupci mogu da izaberu novi „laki dizajn vrata [kartica]“, zadnji luk i zavrtnje za točkove od titanijuma i trkačke pojaseve za kupce orijentisane na trkačke staze.

Preko 200 dodatnih boja spoljne boje dostupno je kroz Lamborghinijev program prilagođavanja Ad Personam, kao i jedinstvene opcije presvlake od alkantare i vez na podupiraču sedišta „Tecnica“.

Očekuje se da će Lamborghini Huracan Tecnica iz 2022. godine krenuti u prodaju u Evropi kasnije ove godine, a javni debi je verovatno na ovonedeljnom sajmu automobila u Njujorku.

Dok će Tecnica biti poslednja Huracan varijanta namenjena vožnji na putu i ​​na stazi, to neće biti poslednji Huracan derivat ikada, jer će ta čast pripasti Sterratu sa off-road temom koji treba da bude krajem ove godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button