Automobili

Mercedes 2022, sve očekivane vesti!

Kao i mnogi proizvođači, Mercedesovi noviteti iz 2022. će dati ponosno mesto elektrifikaciji i sledeća godina obećava da će biti godina promene za proizvođača u Zvezdi. Zaista, 2022. godine, neka od poslednjih lansiranja „klasičnih“ modela biće propraćena definicijom asortimana električnih automobila koji je već jedan od najbogatijih na tržištu.

Već znamo da će sledeće godine biti na tržištu novi Mercedes-AMG SL , najnovija generacija sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem: Štutgart je pre nekog vremena najavio da više ne namerava da lansira nove neelektrične modele od 2025. U međuvremenu, će i dalje biti nekoliko SUV-ova, pa čak i sportski automobil između C-Klase i E-Klase, verovatno pod imenom CLE, u verzijama Coupe i Cabriolet. Evo novina koje se očekuju u Mercedesu 2022. godine:

Mercedes A-Klasa restiling
Mercedes EKB
Mercedes-AMG klase C
Mercedes CLE
Mercedes GLC
Mercedes GLE i GLE Coupe restilizovani
Mercedes EKE
Mercedes EKE SUV
Mercedes EKS SUV
Mercedes G Professional Linija
Mercedes EKG
Mercedes-AMG SL
Mercedes-AMG One
Mercedes A-Klasa restiling
Mercedes-Klasa – V177 serija – otkriven je 2018. godine, a njen Restiling je verovatno trebalo da se pojavi na proleće, na Salonu automobila u Ženevi … što nije došlo. Ne više od sledeće 2022. godine. Verovatno će ga proizvođač ipak otkriti pre kraja ove godine, s obzirom na to da se na špijunskim fotografijama vidi prilično lagana kamuflaža, stoga ograničene kozmetičke intervencije sa ažuriranjem prednjih i zadnjih svetala. Za marketing u proleće 2022.

Tehnički i tehnološki, međutim, očekuje se da će nova Mercedes A-Klasa skoro čitav asortiman pretvoriti u blagu hibridnu tehnologiju , uključujući sve benzinske i dizel motore, osim moćnih 2.0 AMG 35 i 45, i možda ažurirati 250. u hibridnoj verziji sa snažnijom baterijom za veći električni domet.

Model Mercedes klase A
Telo Salon sa 4 i 5 vrata
Motori Laki hibridni benzin i dizel / Plug-in hibridni benzin
Datum dolaska Početkom 2022
Cena Ne otkrivaju
Mercedes EKB
Prvi električni model koji će se pojaviti u novoj godini biće Mercedes EKB , električna varijanta GLB-a, koja dolazi kao podrška EKA. Sa dužinom od nešto manje od 4,7 metara, EKB zadržava veliku kabinu i sedam sedišta tradicionalnog modela, ali sa smanjenom zapreminom prtljažnika od oko 90 litara zbog veličine baterije, što ipak ne ugrožava njegovu svestranost.

Pravo lansiranje će se održati krajem 2021. godine , iako će biti u prodaji 2022. godine, verovatno između januara i februara, sa vrhunskim modelom od više od 270 ks i dometom većim od 400 km. .

Model Mercedes GLB
Telo SUV
Motori Električni (detalji će biti potvrđeni)
Datum dolaska januara 2022
Cena Ne otkrivaju
Mercedes-AMG klase C
Nakon nedavnog lansiranja potpuno novog Mercedesa C-klase za sve terene , jedino što nedostaje novoj Mercedes C-klasi su AMG verzije, koje kompanija već neko vreme testira i uskoro će stići.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close