Automobili

2021. Porsche Panamera Turbo S postiže 60 MPH za 2,6 sekundi

Porsche je više nego srećan što nastavlja i nastavlja oko hiljadu minuta promena na Panameri Turbo S. 2021. Prednja maska je drugačija, zadnja svetla sada uključuju LED traku pune širine, radilica V-8 je revidirana, turbo punjači su optimizovani, navigacioni sistem je rekalibriran – shvatate. Ali šta još zaista treba da znate, osim činjenice da njegov tvin-turbo 4.0-litarski V-8 motor sada proizvodi ogromnih 620 konjskih snaga i obrtni momenat?

Ovaj moćniji Turbo S model novi je dodatak asortimanu za 2021. godinu i nalazi se na vrhu nehibridne strane porodičnog stabla Panamera. Ima 70 konjskih snaga više i 37 funti više od prethodne Panamere Turbo, iako je nadmašen modelom Turbo S E-Hibrid sa 689 KS. Ali ako ne želite da vaša luksuzna limuzina visokih performansi bude oplemenjena dodatnom težinom baterija i drugog hibridnog hardvera, Turbo S je vaša karta za ozbiljno brzu luksuznu limuzinu.

U početku smo vozili svetlo-narandžastu evropsku specifikaciju Turbo S, a kasnije smo testirali američku specifikaciju koja je završena u funki purpurnom Amethist Metallic-u. Rezultati testa govore sami za sebe: Kako bi bilo da brzina od 30 mph stigne za manje od sekunde? Porsche tvrdi da je vreme od 0 do 60 km / h od 2,9 sekundi, ali do te granice stigli smo za samo 2,6 sekundi i četvrt milje pregazili za 10,8 sekundi pri 127 mph. Te brojke se približno podudaraju sa poslednjim 630-ks i obrtnim momentom bogatim AMG GT63 S četvoro vrata koje smo testirali, a koji su prošli Porsche za desetinku i sa 2 mph veću brzinu hvatanja. Najveća brzina Panamere je na napornih 196 mph, tvrdi Porsche, iako Dodge kaže da će Charger SRT Hellcat Redeie navodno raditi 203 mph, tako da postoje vaša prava na hvalisanje.

Panamera Turbo S teško da se oseća na putu poput tako vitke, podle, mašine za generisanje brojeva. Gotovo je bez napora u načinu na koji obavlja svoje poslovanje. Pri punom udarcu, V-8 šapće na maksimalnih 76 decibela pri punom gasu. Ovo je luksuzni hečbek sa plišanim kvalitetom vožnje i izuzetno izolovanom kabinom – a ne zvučnim udaranjem koje pruža GT63. Prelazak na režim Sport Plus ubrzava reakcije i dodaje izvesnu snagu izduvnoj noti, ali Panameri nedostaju dramatičnost i uzbuđenje Mercedes-AMG E63 i razigrano upravljanje BMV M5 Competition, dve limuzine visokih performansi koje su pobedile Panameru Turbo u testu za upoređivanje 2018. godine. Ali opet, brojke su impresivne. Izmerili smo zapanjujućih 1,07 g prianjanja oko skidpapa, što ne samo da bi bilo na vrhu u našem nedavnom testu upoređivanja performansi-luksuznih četvoro vrata, već je i najbolje što smo videli od bilo kojih četvoro vrata. U toj kompaniji samo BMV M8 Competition mogao bi da pobedi Porscheovu stanicu od 150 stopa sa 70 mph.

Naš testni automobil bio je opremljen velikim, 21-inčnim letnjim gumama Michelin Pilot Sport Cup 2, koje su nova opcija za Turbo S i savršene za kupca koji napravi kurs za trkalište nakon tromesečnih sastanaka odbora. Svi Turbo S modeli standardno se isporučuju sa ostalim dodacima za poboljšanje performansi, uključujući aktivne zaštitne šipke od 48 volti, upravljanje zadnjom osovinom i masivne karbonsko-keramičke kočione rotore stegnute čeljustima sa 10 klipova ispred. Panamera Turbo S je takođe dostupna u primamljivoj karoseriji Sport Turismo, što je Porscheov ulazak u rastući segment vrućih vagona koji takođe uključuje AMG E63 S, Audi RS6 Avant i Volvo V60 Polestar Engineered.

Panamera Turbo S iz 2021. godine počinje sa neverovatnih 179.050 dolara. Lako ćete preći granicu od 200.000 USD kada započnete da klikćete na Porscheovu neverovatno dugačku listu opcija. Naš relativno malo opcioni testni automobil ušao je nešto ispod $ 200.000. Dodaci poput Sport izduvnih gasova, obloga od karbonskih vlakana, prilagodljivi tempomat i Premium paket nagurali su nalepnicu na 199.480 dolara. Dobra je stvar što će ego imati malo kupaca koji odaberu $ 0 “Brisanje oznake modela”, jer svet sportskih automobila treba upozoriti na ovu Panameru.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close