fbpx
Automobili

2023 Volvo C40 Recharge cena i specifikacije

Mali električni SUV Volvo C40 Recharge iz 2023. biće lansiran u Australiji u trećem kvartalu 2022. (od jula do septembra), po ceni od 74.990 dolara plus troškovi na putu.

C40 je blizanac popularnog KSC40 Recharge Pure Electric u stilu kupea koji je lansiran u Australiji prošle godine, koji deli izbor pogona sa jednim ili dvostrukim motorom od svog brata Volvo – ali je kalemljenje na kosoj liniji krova usmereno više na stil i domet vožnje, a ne na praktičnost.

U odnosu na svog standardnog brata, C40 – prvi Volvo sa oznakom C od kada je C30 hatch ukinut 2013. godine – košta 2000 dolara više za opremu sa jednim motorom, ili 2500 dolara više sa dvostrukim električnim motorima.

Pokreće početni model sa jednim motorom elektromotor od 170kV/330Nm na prednjoj osovini, uparen sa baterijom od 67kVh (upotrebljivi kapacitet; ili ukupno 69kVh) koja je dobra za 7,4 sekunde 0-100km/h, a procenjeno je 434km zahtevanog VLTP dometa vožnje.

Pogled
1 imagesPhotoIconDrive Image
Vodeći model sa dva motora (ili ‘Tvin Motor’) ima dva električna motora od 150 kV i bateriju od 75 kVh (upotrebljiva; ili ukupno 78 kVh) za kombinovane izlazne snage od 300 kV/660 Nm, 4,7 sekundi od 0-100 km/h i procenjeno 420 km zahtevanog dometa.

DC brzo punjenje do 150 kV je standardno, što omogućava punjenje od 10 do 80 posto za samo 32 minuta u modelu sa jednim motorom ili 40 minuta sa većom baterijom klase sa dva motora.

C40 Recharge je i prvi Volvo model koji se nudi isključivo na električnu energiju, kao i prvi koji je „potpuno [anima] bez kože“.

Standardne karakteristike uključuju ekran osetljiv na dodir od 9,0 inča sa integracijom Google-a, digitalnu instrument tablu, bežično punjenje telefona, stakleni krov, grejana sedišta, električna vrata prtljažnika, dvozonsku kontrolu klime i kompletan paket tehnologije aktivne bezbednosti.

Pogled
1 imagesPhotoIconDrive Image
Odabir modela sa dva motora dodaje poboljšanu mehaniku, plus točkove od 20 inča (u odnosu na jedinice od 19 inča koje se očekuju na osnovnom automobilu), Harman Kardon zvučni sistem, tekstilne i mikrotehnološke presvlake i kameru od 360 stepeni.

Volvo C40 Recharge za 2023. će stići u australijske izložbene salone u trećem kvartalu 2022. (od jula do septembra), zajedno sa obnovljenim KSC40 Recharge Pure Electric.

Standardne karakteristike Volvo C40 Recharge Pure Electric Single Motor 2023:
Jednomotorni pogon
9,0-inčni infotainment ekran osetljiv na dodir sa Google uslugama, uključujući mape
12-inčni digitalni instrument displej
Bežično punjenje telefona
LED farovi i zadnja svetla
Ulaz i pokretanje bez ključa
Dvozonska kontrola klime
Panoramski stakleni krov (fiksni)
Grejanje prednjih i zadnjih sedišta
Zadnji nasloni za glavu sa električnim preklapanjem
Električna vrata prtljažnika bez upotrebe ruku
Bočni retrovizori sa električnim sklapanjem i automatskim zatamnjivanjem
Retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem
Prednje i zadnje prostirke za tepihe
Autonomno kočenje u slučaju nužde
Adaptivni tempomat
Pomoć pri održavanju trake
Praćenje slepih tačaka
Upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi
Prednji i zadnji parking senzori
Automatsko parkiranje
Kontrola spuštanja uzbrdo
2023 Volvo C40 Recharge Pure Electric Tvin Motor dodaje (preko jednog motora):
Pogon na sva četiri točka sa dva motora
20-inčni Recharge aluminijumski točkovi sa pet krakova dijamantskog sečenja
Harman Kardon vrhunski zvučni sistem
Tekstilne i mikrotehnološke unutrašnje presvlake
Kamera od 360 stepeni

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button