fbpx
Automobili

Nissan Z za 2022. mogao bi koštati 65.000 AU, nagoveštavaju japanske cene – izveštaj

Japanske cene za dugo očekivani Nissan Z sportski automobil za 2022. procurile su na internetu – uoči detaljnih australijskih detalja i isporuka kupaca u drugoj polovini ove godine.

Informacije o Nissan dilerima koje je prikupio japanski veb-sajt Creative Trend pokazuju da će novi Z – Fairladi Z sa oznakom na svom domaćem tržištu, za sve prethodne Z automobile – koštati od 5.241.500 japanskih jena (57.400 AU) za neimenovani osnovni model, uz poskupljenje do 6.966.300 jena (76.300 AU) za ograničeno izdanje Proto Spec.

Od pet modela modela koji su u ponudi u Japanu, varijanta najbliža standardnoj specifikaciji jedinoj australskoj varijanti sa punim radnim vremenom je druga od vodećeg modela „ST“, po ceni od 6.462.500 jena sa manuelnim ili automatskim menjačem – do 22 do 24 po centi u odnosu na ekvivalentnu varijantu starog 370Z u Japanu.

Primena ove razlike bi sugerisala da bi australijske cene za novi Z mogle početi od čak 62.500 dolara plus troškovi na putu sa šestostepenim manuelnim menjačem ili 65.000 dolara plus troškovi na putu sa devetostepenim automatskim menjačem.

Poslednjih godina svog života, Nissan 370Z je bio po ceni od 50.490 dolara plus troškovi na putu sa šestostepenim manuelnim, popevši se na 52.990 dolara plus troškovi na putu sa sedmostepenim automatskim.

Ako se predviđene australijske cene pokažu tačnim, novi Nissan Z bi potkopavao svog rivala Toiota GR Supra značajnom maržom, sa trenutnom cenom Supre sa 87.303 dolara plus na putevima za osnovni GT, a porastao bi na 97.303 dolara za vodeći GTS – oba ( za sada) sa osmostepenim automatskim menjačem.

Proto Spec ograničeno izdanje – takođe potvrđeno za Australiju – navodno ima cenu od 6.966.300 jena (76.300 AU) u Japanu, što bi odgovaralo nižoj ceni od približno 67.000 do 70.000 dolara plus troškovi na putu.

Tvrdi se da nema razlike između cena ručnog i automatskog menjača u Japanu – mada ostaje da se vidi da li će Australija slediti njihov primer, pošto je auto opcija 370Z koštala 1500 dolara.

Prema izvoru Creative Trend-a, standardne karakteristike osnovnog Nissana Z u Japanu uključuju točkove od 18 inča, centralni ekran osetljiv na dodir od 9,0 inča, digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, presvlake od tkanine, ručno podešavanje sedišta, četiri zvučnika i dugme za pokretanje .

Odlučivanje za model ‘S’ orijentisan na performanse – dostupan samo sa šestostepenim manuelnim menjačem – navodno će dodati aluminijumske felne od 19 inča, šire gume (255 mm napred i 275 mm pozadi, u odnosu na 245 mm na svim točkovima), poboljšane kočnice performansi, i mehanički zadnji diferencijal sa ograničenim proklizavanjem.

U međuvremenu, samo automatski, luksuzno orijentisan ‘T’ model propušta dobre performanse S ​​varijante, ali umesto toga dodaje presvlake od kože i antilop, prednja sedišta sa električnim podešavanjem, lumbalni oslonac vozača, Bose zvučni sistem sa osam zvučnika i aktivno poništavanje buke.

Kao što joj ime sugeriše, ST varijanta kombinuje dodatke u paketu sa S i T modelima – i može se koristiti sa menjačem sa dve ili tri pedale.

ST varijanta odgovara jedinoj varijanti „Z Coupe“ sa punim radnim vremenom koja je potvrđena za Australiju – sa izuzetkom australijskog manjeg 8,0-inčnog informativno-zabavnog ekrana osetljivog na dodir, kome nedostaje ugrađeni sistem satelitske navigacije na ekranu od 9,0 inča, kako je ugrađen kao standard u Japanu.

Poput Japana i SAD, Nissan Z ‘Proto Spec’ će biti dostupan na lansiranju u “ograničenom broju”, dodajući kovane točkove od 19 inča, žute kočione čeljusti, crnu unutrašnjost sa žutim akcentima i šavovima, i dostupnu Ikazuchi žutu (telo) i super crna (krov) šema boja – sve inspirisano konceptom Z Proto iz 2020. koji je predstavio proizvodni Z.

Za pogon svih Nissan Z kupea iz 2022. biće 3,0-litarski V6 sa dvostrukim turbo punjačem pozajmljen od Nissanovog luksuznog brenda Infiniti, koji šalje 298 kV i 475 Nm na zadnje točkove uz izbor između šestostepenog manuelnog ili devetostepenog automatskog menjača.

Za sve detalje o novom Nissanu Z, kliknite ovde da pročitate detaljnu priču Drive-a sa otkrića automobila prošlog avgusta.

Nissan Z 2022 će stići u australijske izložbene salone pre kraja ove godine, a brend je ranije najavio lansiranje sredinom godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button