Automobili

Nissan GT-R T-Spec dodaje milenijumski žad i ponoćno ljubičastu

Novi Nissan GT-R T-spec iz 2021. godine je ograničeno izdanje koje usvaja karoseriju iz izdanja Track Edition i karbonsko-keramičke kočnice iz NISMO-a, dok koristi verziju tvin-turbo V-6 sa 565 KS premijum modela.
T-spec dolazi u milenijumskom žadu ili u ponoć ljubičastoj, dve boje koje su postale ikonične po specijalnim verzijama generacije R34, izgrađene od 1999. do 2002. godine.


T-spec. Sadrži unutrašnjost Mori Green i zlatne točkove Rais, a koštaće 140.285 dolara.
Skoro deset godina Nissan nagoveštava sledeću generaciju svog sportskog automobila GT-R. Nissanovi rukovodioci predložili su hibridnu zamenu, a kompanija nas je čak zadirkivala konceptom 2020 Vision Gran Turismo, dizajniranom za istoimenu seriju video igara. Ali 2020. je došla i prošla, a generacija R35 GT-R, prvobitno predstavljena 2007., sa vojnicima. Iako 2021. nije doneo punopravno redizajniranje, GT-R će dodati novi model ograničenog izdanja, T-spec, koji deli razliku između laganijeg Premium modela i usredsređenijih verzija Track Edition i NISMO.

Vizuelno, T-spec dobija zadnje krilo od ugljeničnih vlakana, zamračene kanape poklopca i šire prednje blatobrane viđene na Track Edition. Ispod ovih masivnih blatobrana proviruju zlatni kovani aluminijumski točkovi japanske kompanije Rais, a T-spec takođe pozajmljuje karbonsko-keramičke kočnice i kočione kanale iz vrhunskog psa GT-R NISMO. Posebno izdanje krase i brojne zlatne T-spec značke.

Dok T-spec koristi delove iz moćnijeg izdanja Track Edition i NISMO, novi model pokreće isti motor koji se nalazi u standardnom Premium modelu. Dvo-turbo 3,8-litarski V-6 proizvodi zdravih 565 konjskih snaga i 467 funti obrtnog momenta (brže verzije do 600 KS i 481 funti stopa). T-spec nastavlja sa pogonom na sva četiri točka i istim šestostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Prave prednosti T-spec-a su njegove dve ekskluzivne boje, koje odaju počast legendarnim GT-R-ovima iz prošlosti. Prvi je Millennium Jade, koji se poslednji put pojavio na R34 GT-R V-Spec II Nur, željenom specijalnom izdanju s početka 2000-ih, nazvanom po trkalištu Nurburgring.

Od 718 izgrađenih jedinica V-spec II Nur, samo 156 ih je bilo milenijumsko žad, a nova T-specifikacija je prvi put da je ova boja dostupna van zemlje. Druga boja, Midnight Purple, potiče od Midnight Purple III na R34 V-spec., Od kojih su izgrađene samo 132 jedinice. Boja takođe podseća na ponoćni opal koji je došao u posebnom izdanju GT-R 2014. godine i koji je bio ograničen na 100 jedinica širom sveta, od kojih je 50 stiglo u SAD

Unutrašnjost T-spec-a opremljena je Mori Green-om i sadrži kožna sedišta sa akcentima od biserne antilopa, prošivenu presvlaku od alkantare i značke T-spec. T-spec će koštati 140.285 dolara, oko 25.000 dolara više od Premiuma i potkopati Track Edition za oko 7.000 dolara. Iako Nissan kaže da će to biti model sa ograničenom proizvodnjom, kompanija nije precizirala koliko će ih biti proizvedeno.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close