fbpx
Automobili

2021 Mercedes-Benz S580 resetuje flagship

Ova priča je ažurirana kako bi se pravilno iznele specifikacije šestocilindričnog motora S500. Takođe, opcija AMG Line ne uključuje točkove od 21 inča, kako je ranije navedeno.

Možda je to bio trenutak u kojem smo birali između Mobilizirajuće masaže i Klasične masaže, ali smo propustili skretanje. Nova S-klasa nosi sa sobom gomilu nove tehnologije, a mi smo bili toliko zauzeti igrajući se sa svim tim da smo zanemarili navigacioni sistem koji nas je uputio na okretnicu Jersei i most George Vashington. Nova ruta nas je vodila kroz holandski tunel i spustila nas u Tribecu. Nakon vožnje duž Menhetna, kroz Bronks i u okrug Vestčester, stigli smo u Konektikat da se ponovo pridružimo propisanoj ruti vožnje.

Duž naše improvizovane rute prošli smo višemilionske tavane, stambene zgrade sa visokim zakupninama i prigradska imanja sa travnjacima za čije je košenje potrebno nekoliko nedelja. S-klasa je upravo vrsta automobila za koju očekujete da će se muvati duž ovih puteva. Ponašajte se kao da pripadate, kaže poslovica. Najnovija verzija Mercedesovog vodećeg sedana čini da se osećate kao vi.

VISOKE: Vožnja bez napora, udobnost dnevne sobe, iznenađujuće brza kada se to od vas zatraži.

Bez sumnje će postojati AMG-podešene verzije, ali za sada američki kupci mogu da biraju između turbopunjača sa 429 KS i 3,0-litarskog inline-šest kompresora sa superpunjenjem u S500 i tvin-turbo V-8 od 496 KS u S580. Oba su opremljena 4Matic pogonom na sve točkove. Pod nogama, V-8 sa 496 KS isprva je delovao pomalo trom, ali onda smo pritisnuli dugme Dinamic na velikom centralnom ekranu. Prokleta stvar je podešena na Eko režim, koji umanjuje vaše najnezrelije želje uz nevoljkost pri uštedi gasa. Preskočili smo druge opcije i prešli direktno na Sport Plus, koji snižava visinu karoserije za 0,7 inča, povećava napor upravljanja, menja tačke pomeranja, oplemenjuje odziv motora živahnijom kartom gasa i uključuje manje nametljiv program kontrole stabilnosti. Električni motor od 48 volti eliminiše kašnjenje isporuke ovih obilnih konja, doprinoseći čak 184 lb-ft obrtnog momenta vrhunac od 516-lb-ft, kao i 21 dodatnu snagu za kratke rafale. Svideo nam se Sport Plus, a promena je otkrila sportsku limuzinu koja se krije u ovoj mirnoj krstarici. Pustite ga da se raspori i 60 km / h stiže za 3,9 sekundi, dok četvrt milja prelazi za 12,5 sekundi pri 114 km / h. Kao i poslednje dve generacije S-klase, podupirači sedišta stupaju u akciju naduvavanjem i pražnjenjem kako bi se suprotstavili silama zavoja, ohrabrujuće “Imam te” iz automobila ako se odlučite za dinamički način sedišta.

Na manje uzbudljivim putevima iskoristili smo funkciju poluautonomne vožnje automobila. Puštajući S-klasu da se nosi sa potrebama saobraćaja, uspeli smo u potpunosti da istražimo 10 doživljaja masaže, naslone za glavu u oblacima i 1750 V zvučnog sistema Burmester sa 30 zvučnika vrednog 6730 dolara, uključujući rezonatore u sedištu koji isporučuju bas na zadnjoj strani. Lakoća je takođe rezultirala pristojnim prosekom ekonomičnosti potrošnje goriva od 20 milja po galonu-zajedno sa kombinovanom procenom EPA modela S580-kao i štedljivim povratkom od 32 milje po milionima na našem testu autoputa od 75 milja na sat, čime je njegov savezni rejting pobedio velikih 7 mpg.

NISKE: Po ceni od 1 procenta.
Naš testni automobil od 143.240 dolara imao je sjajnu crvenu kožnu presvlaku postavljenu nalik na klavir-crnu boju, ali nas je odmah privukao 12,8-inčni OLED centralni ekran osetljiv na dodir i 12,3-inčni ekran prilagodljiv ispred vozača. Pozivanje navigacionog ekrana na manjem ekranu donosi uverljivu 3-D sliku automobila koji se kreće po pejzažu. Radi zajedno sa ogromnim head-up ekranom koji prekriva skretanja i usmerava na stvarnost koja postoji izvan vetrobranskog stakla. To je jedan od najboljih izvornih sistema koje smo ikada koristili i nudi mnogo razloga da se oslonite na ovaj Benzov sistem umesto na navigacione aplikacije pokrenute putem Android Auto -a ili Apple CarPlai -a.

Putnici takođe dobijaju svoje igračke. Paket Ekecutive Line od 15.150 dolara odgovara zadnjem sedištu sa dva ekrana osetljiva na dodir od 11,6 inča, kontrolama infotainment sistema i ventiliranim, grejanim, masirajućim i zavaljenim vanbrodskim sedištima. Čak su i nasloni za glavu zagrejani. S obzirom da se putnik na zadnjem sedištu koji se zavalio može u slučaju sudara podmoriti (kliziti ispod pojasa u krilu), sedišta Ekecutive Line dolaze sa vazdušnim jastukom u dnu donjeg jastuka koji se aktivira da poravna trup putnika sa pojasom u krilu. Tamo je i centimetar više prostora za noge, zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 126,6 inča, što je 2,0 inča duže nego ranije. I svi putnici će ceniti spokoj koji pružaju ograničenja velikog Benza, koja je dozvoljavala samo prigušenu buku od 65 decibela u kabinu pri stalnih 70 milja na sat. Čak i pri maksimalnom potisku, nivo zvuka S580 raste samo do prigušenog brujanja od 71 decibela-poboljšanje od četiri decibela u odnosu na prethodnu generaciju modela S550.

Ako vam se novi stil S klase učini anonimnim, možete začiniti spoljašnjost opcijom AMG Line od 4300 USD koja dodaje više vizuelnog izgleda sa ukrasima agresivnog izgleda.

Standardni 19-inčni točkovi možda ne izgledaju tako dobro kao veće AMG opcije, ali barem drže krug okretanja čvrstim. Sa opcijom upravljanja stražnjom osovinom od 1300 USD, jednom od naših omiljenih karakteristika nove u S-klasi, pozadi je dostupan do 4,5 stepeni ugla upravljanja, što znači krug okretanja od 39,0 stopa. Odluka za 21-inčne felne i letnje gume Pirelli P Zero PZ4 zahteva dodatnih 1950 dolara.

Sa upravljačem na sva četiri točka, ova limuzina od 4992 kilograma uživa u novim nivoima manevarskih sposobnosti, plus respektabilnih 0,87 g kliznog držača na letnjoj gumi. Presekli smo saobraćaj na Menhetnu spretnošću glasnika na biciklu. Pri brzinama većim od 37 km / h, zadnji točkovi počinju da se okreću u fazi sa prednjim točkovima umesto u suprotnom smeru, što povećava stabilnost tako što praktično povećava već dugačko međuosovinsko rastojanje automobila. Stanite na kočnicu pri 70 km / h i akcija se zaustavlja na pristojnih 168 stopa.

Na putu kući smo sve skrenuli, ali smo se zaglavili u gadnom saobraćaju. Obično bi nas ovo izokrenulo paroksizmima frustracije. Srećom, bili smo u mobilnoj dnevnoj sobi visoke tehnologije sa karakteristikama i tehnologijom osmišljenom da nam bude što udobnije, tako da nismo bili pod stresom. Kao što je to bilo generacijama, S-klasa ostaje samostalni mehur dobrog života.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button