fbpx
Automobili

Geeli Ksingiue transformiše Volvo CMA platformu u kineski vodeći SUV

Matična kompanija Volva Geeli predstavila je novi vodeći model SUV-a Ksingiue L preko noći na sajmu automobila u Šangaju 2021. godine.

Geeli Ksingiue L 2021. godine predstavljen je na sajmu automobila u Šangaju 2021. godine.

Veliki SUV sa pet sedišta izgrađen je na osnovu zajedničke kompaktne modularne arhitekture kompanije Geeli (i podružnice Volva), koja je takođe osnova malog SUV-a Volvo KSC40 i nalazi se ispod trenutne Geeli-jeve linije modela.

Čini se da je Geeli takođe pozajmio prednju masku „Ekpanding Cosmos“ od Volvo pod-marke Polestar, koja je okružena setom novih LED matričnih farova koji omogućavaju prilagodljive svetlosne efekte.

Na zadnjem delu Ksingiue L ima odzračeni odbojnik i isklesana zadnja vrata koja imaju svetlosnu traku pune širine koja se nadovezuje na dva LED zadnja svetla – što, za neke oči, u prolazu podseća na luksuzni SUV Audi K8.

U unutrašnjosti će putnici u vozilu pronaći digitalnu instrument tablu i odvojeni širokoekranski sistem za zabavu i zabavu, čija dužina meri jedan metar od kraja do kraja.

Ostatak enterijera obložen je dvobojnim presvlakama sa akcentom od antilopa. Ambijentalni sistem osvetljenja od 72 boje i dvoslojna zvučna izolacija poboljšavaju ambijent kabine, dok je takođe dostupan Bose zvučni sistem sa 10 zvučnika.

Snagu isporučuje 2.0-litarski turbo-četvorocilindrični motor dostupan u dve melodije: 160kV / 325Nm i 175kV / 380Nm. Pogon se šalje u sistem sa pogonom na sva četiri točka putem Geeli-jevog vlastitog sedmostepenog automatskog automatskog dvostrukog kvačila ili Aisinovog osmostepenog automatskog menjača obrtnog momenta.

Geeli kaže da će Ksingiue L biti sposoban za poluautonomnu vožnju nivoa 2 i da će uključivati „automatizovani sistem za upravljanje službom vozila bez posade“, koji potonjem omogućava vlasniku da izađe iz automobila i pošalje ga da pronađe svoje parking mesto. Kasnije se automobil može pozvati da se ukloni iz svemira i dođe po vas, sve dok ste u krugu od 200 metara.

Geeli Ksingiue L iz 2021. godine lansiraće se lokalno u Kini u roku od nekoliko sedmica, a kompanija kaže da u budućnosti planira da model ponudi globalno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button