fbpx
Automobili

Cena i specifikacije Toiota Camri iz 2021. godine: Više tehnologije, veći RRP-ovi, potvrđena osovina V6

Po prvi put od 1965. godine Toiota više neće nuditi šestocilindrične limuzine u Australiji, s hibridnom snagom koja dominira novom Camrijevom linijom.

Toiota Australia je izdala korekciju, s tim što je iznos snage hibridnog automobila Toiota Camri 2021 revidiran na 160kV. Priča je ažurirana u nastavku.

  1. marta 2021: Toiota Camri za 2021. godinu ažurirana je za novu godinu, sa revidiranom linijom koja se gotovo u potpunosti sastoji od četvorocilindričnih hibrida – sa značajnim rastom cena između 2000 i 5700 američkih dolara.

Toiota je izbacila V6 iz modernizovane serije Camri i sada nudi samo jednu početnu varijantu bez benzinsko-električnog hibridnog pogonskog sklopa.

Proizvođač automobila kaže da više od 70 odsto kupaca bira hibridnu opciju – s tim da će se taj broj povećati u narednim godinama.

Najava takođe označava prvi put da Toiota Australia nije ponudila šestocilindričnu limuzinu otkako je Crovn predstavljen lokalno pre 56 godina.

Ali dok V6 više nije dostupan, nehibridni Camri Ascent koji otvara opseg dobija potpuno novi osmostepeni automatski menjač – kao što je prvi izveštaj objavio CarAdvice prošlog meseca – u odnosu na šestostepenu jedinicu prethodnog modela, dok je ostatak hibridnog opsega koristi automatski prenos CVT-a.

Cene su porasle u rasponu, Ascent je porastao za 2000 dolara, Ascent Sport za 2200 dolara, Camri SKS za 4600 dolara, a Camri SL za 5700 dolara – skuplji od odlazećeg ekvivalenta na V6 pogon. To je dodatak Toioti koja je u avgustu 2020. podigla cene za između 700 i 1200 dolara.

Sve ostale Camri verzije pokreće 2,5-litarski hibridni četvorocilindar, proizvodeći 160kV uz pomoć dva elektromotora. Koristeći efikasniji Atkinsonov ciklus sagorevanja, potrošnja iznosi između 4,2 L / 100 km u usponu do 4,7 L / 100 km u Camri SKS.

Camri 2021 dobija novi izgled, zahvaljujući redizajniranom prednjem braniku i rešetki. Standardni asortiman je set aluminijumskih felni i LED farovi sa automatskim dugim svetlima.

Iznutra je Toiota redizajnirala crticu, za koju marka kaže da je ergonomskija.

Početni Camri Ascent – koji se nudi sa i bez hibridnog pogonskog sklopa – nudi 7,0-inčni informativno-zabavni sistem sa Apple CarPlai i Android Auto mogućnostima, Bluetooth-om i kamerom za vožnju unazad.

Pridružite se Ascent Sport-u, a putnici dobijaju dvozonsku klimatsku kontrolu, novi 9,0-inčni informativno-zabavni ekran sa satelitskom navigacijom, ulazak i pokretanje / zaustavljanje bez ključa, monitor mrtve tačke, upozorenje za zadnji promet i parking senzore.

Pored karakteristika Ascent Sport-a, oni koji se odluče za Camri SKS dobijaju prednja sedišta i obloge s naglaskom na koži, menjače vesla, sportsko vešanje i 19-inčne alu felne.

Na vrhu ponude, Camri SL nudi grejana i hlađena prednja sedišta, head-up displej za vozača, kamere od 360 stepeni, retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem, panoramski stakleni krov, motorni klizač i zvučni sistem JBL audio sistem.

Kompanijski paket „Bezbednosni osećaj“ takođe je ažuriran uvođenjem Toiota Connected Services, prepoznavanjem znakova brzine, pomoćnim upravljačem i asistencijom za skretanje, pored otkrivanja pešaka i dnevnih biciklista, radarskog tempomata i trake. zadrži asistenciju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button