fbpx
Automobili

2022. predstavljen Hundai Santa Cruz, isključeno australijsko lansiranje

Hiundai Santa Cruz iz 2022. godine zvanično je predstavljen – mada neće doći u Australiju, jer neće biti ugrađen u desni volan.

Preko noći predstavljen Hiundaijevom američkom rukom, Santa Cruz je predstavljen kao orijentisana ka načinu života, manje čvrsta alternativa konvencionalnim karoserijama, uključujući Ford Ranger, Chevrolet Colorado i Nissan Frontier veličine Navare, zahvaljujući zajedničkim osnovama. sa Hiundai Tucson SUV srednje veličine.

Iako mu nedostaje off-road sposobnosti, 3,5 tona vučnog kapaciteta i tona nosivosti najprodavanijih dvostrukih kabina u Australiji, Santa Cruz nudi vodeće u klasi unutrašnje tehnologije nalik automobilu i niz otpornih benzinskih motora, sve umotano u butch karoseriju sa dvostrukom kabinom i kratkim krevetom.

Labavo inspirisan konceptom Santa Cruz-a iz 2015. godine, proizvodnja ute meša naborane stajlinge svog Tucson-ovog donatora – uključujući prenosnu prednju rešetku sa integrisanim LED farovima i slične dizajne donjeg prednjeg branika i vrata – sa zadnjim krajem po meri koji sadrži mali tacna i zadnja svetla u obliku slova T. „SANTA CRUZ“ je utisnut u vrata prtljažnika, dok je sportska traka u stilu „jedrilice“ integrisana u krovnu liniju.

Hiundai ne navodi broj korisnog tereta za pladanj Santa Cruza od 1320 mm, mada sadrži spoljne stepenice za pomoć pri ulasku i izlasku, kao i skriveni odeljak za odlaganje ispod obloge kade, sa pokretnim poklopcem za tonazu koji će se kasnije moći učiniti dostupnim datum.

Unutrašnjost kabine Santa Cruza uveliko se zadužuje od SUV-a na kojem je zasnovan, sa 10,25-inčnim digitalnim instrumentom i 10,25-inčnim infotainment sistemom osetljivim na dodir sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om dostupnim na vodećim modelima.

Snaga Santa Cruza je izbor između dva četvorocilindrična benzinska motora: 2,5-litarski agregat sa atmosferom od 142 kV / 244 Nm ili 2,5-litarski motor sa turbopunjačem od 205 kV / 420 Nm.

Obojica šalju vožnju na asfalt ili prljavštinu pomoću osmostepenih automatskih menjača (iako je turbo motor dvostruko kvačilo) i sistema na sve točkove.

Dostupni su aluminijumski točkovi prečnika između 18 i 20 inča. Kapacitet vuče je procenjen na 1588 kg za atmosferski motor i 2268 kg za turbo četvorosmerni motor.

Dimenzije Santa Cruza su 4971 mm, širine 1905 mm i visine 1694 mm, vozeći se na međuosovinskom rastojanju od 3005 mm. Za kontekst, Toiota HiLuk SR5 sa dvostrukom kabinom meri 5325 mm dužine i 1855 mm širine, sa međuosovinskim razmakom od 3085 mm.

Dostupne sigurnosne funkcije uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka i biciklista, pomoć pri zadržavanju trake, prilagodljivi tempomat, nadzor mrtvih tačaka, upozorenje za poprečni saobraćaj pozadi, nadzor pažnje vozača, monitor mrtvih tačaka, kamera od 360 stepeni i Pomoć pri sigurnom izlazu.

Portparol Hiundai Australije rekao je CarAdvice-u: „Santa Cruz će se globalno lansirati samo sa [levim volanom], tako da neće biti dostupan za australijsko tržište.“

„Izrazili smo interesovanje za Santa Cruz i verujemo da bi mogao da stvori nišu na australijskom tržištu, ali s proizvodnjom iz naše fabrike u Alabami poslovni slučaj za razvoj desnog pogona nije bio izvediv.“

Hiundai Santa Cruz iz 2022. godine u SAD će ući u proizvodnju u junu 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button