Automobili

Lamborghini postavlja nove rekorde u isporuci

Nakon posebno komplikovane 2020. godine za proizvođače automobila, 2021. će biti još gora, posebno zbog značajnog pada proizvodnje zbog nedostatka poluprovodnika . Ali neki brendovi rade bolje od drugih, posebno oni kod kojih su obimovi manji, a knjige narudžbina pune nekoliko meseci ili čak godina.

Ovi brendovi su očigledno najprestižniji, kao Lamborghini na primer, koji nastavlja da lanca rekorde isporuke . Firma Taurus je upravo objavila novi rekord prodaje za prvih devet meseci 2021. godine . Tokom perioda od januara do septembra, Lamborghini je isporučio 6.902 vozila svojim kupcima , što predstavlja rekord koji predstavlja povećanje od 23% u odnosu na isti period 2020. godine, što je već predstavljalo povećanje od skoro 6% u odnosu na prva tri kvartala. iz 2019.

A prema saopštenju brenda za štampu, izgledi su i dalje odlični jer se „knjige narudžbina i dalje pune, potražnja je velika za čitav asortiman proizvoda“ .

„Lamborghini je u odličnoj formi, sa sveobuhvatnom i veoma atraktivnom linijom modela uključujući V10, V12 i naš SUV, Urus“, prokomentarisao je Stephan Winkelmann, izvršni direktor brenda. „Kompanija ne samo da je prebrodila težak period kroz koji smo prošli u proteklih 18 meseci, već je zadržala konstantan rast u smislu obima, što je svedočanstvo snage našeg portfelja proizvoda, nepokolebljive privlačnosti našeg brenda širom sveta. sveta, efikasnost naše poslovne strategije i pouzdanost naše dilerske mreže“ .

“Na početku godine smo najavili čvrstu strategiju usmerenu ka budućoj elektrifikaciji naših proizvoda. Ovo počinje hibridizacijom čitavog našeg asortimana 2024. i potpuno novim potpuno električnim modelom tokom sledeće godine. decenije, ” nastavio je Stefan Vinkelman. „U isto vreme, nastavljamo da odajemo počast Lamborghinijevom motoru sa prirodnim usisavanjem: isporuke Huracán STO inspirisanog konkurencijom počele su ovog leta, dok su dva ograničena izdanja V12, „najnoviji“ Aventador Ultimae i Countach LPI 800 -4, najavili ovog leta, svi su prodati, sa rokom isporuke od oko 12 meseci u poređenju sa našom većom linijom proizvoda.”

Kao indikacija, čak i ako Francuska nije baš Lamborghinijevo tržište izbora, brend posluje prilično dobro u ovoj 2021. godini , sa 37 prodatih Urusa od početka godine, što je povećanje od 76,2% u odnosu na isti period prošle godine, 30 Huracán (+ 114,3%) i 16 Aventador (+ 166,7%).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close