fbpx
Automobili

Priča se da će Jeep Vagoneer biti prvi koji će dobiti novi 500-KS Inline-Sik

Priča se da će Jeep Vagoneer i Grand Vagoneer dobiti novi Stellantisov redni šestokrevetni motor, nazvan Hurricane.


Verzija velike snage tvin-turbo 3,0-litarskog motora će proizvoditi 500 KS i 475 funti-stopa obrtnog momenta.
Vlasnički priručnici i snimak ekrana iz Jeepovog konfiguratora otkrivaju specifikacije vuče i cene za ovu novu opciju motora.
Stellantis je nedavno otkrio novi redni šestokrevetni motor pod nazivom Hurricane, i čini se da će Jeep Vagoneer i Grand Vagoneer biti među prvim modelima koji će koristiti ovaj novi pogon. TFLTruck.com je pronašao izmenjeni korisnički priručnik za 2022 Vagoneer i Grand Vagoneer koji navodi specifikacije za vuču za novi tvin-turbo 3,0-litarski motor, dok je novinar Geri Gastelu tvitovao snimak ekrana Jeep-ovog onlajn konfiguratora koji nakratko prikazuje inline-6 kao Opcija od 2000 dolara (od tada je uklonjena sa Jeepove veb stranice).

Ako sve ove dokaze stavimo zajedno sa Stellantisovim tvrdnjama o motoru Hurricane, možemo pretpostaviti da će Jeep Grand Vagoneer uskoro ponuditi verziju sa linijskim šestorkom sa visokom izlaznom snagom pored standardnog 6,4-litarskog V-8. Hurricaneov motor od 500 KS i 475 funt-stopa obrtnog momenta je nadmašio veliki V-8 od 471 ks i 455 funti-stopa. Jeftiniji Vagoneer bi mogao da koristi verziju sa nižom izlaznom snagom novog šestocilindraša, koji zahteva 400 konjskih snaga i 450 funti-stopa obrtnog momenta. Vagoneer trenutno nudi 5,7-litarski V-8 motor od 392 KS sa eTorkue hibridnim sistemom.

Uputstvo za upotrebu pokazuje da 3.0L modeli nude maksimalan kapacitet vuče od 10.000 funti kada su opremljeni pogonom na zadnje točkove i paketom za vuču. Ovo odgovara maksimalnom rejtingu 5.7L Vagoneer-a.

Stellantis je ranije rekao da bi Hurricane mogao da uđe u bilo koji od njegovih proizvoda sa uzdužnim motorima, tako da je ovo verovatno samo početak preovlađivanja ovog novog pogona u liniji. Mislimo da će na kraju zameniti Hemi V-8 koji se trenutno nalaze u Ram kamionima, Jeep SUV-ovima i mnogim drugim proizvodima.

jhttps://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button