fbpx
Automobili

Volksvagen ID.4 je svetski automobil godine 2021

Prašinu čine i Porsche, Mercedes, Honda i Land Rover
Ako ikada poželite da zablistate stvarnim znanjem o zemljanim automobilima na zabavi (nadamo se da posle nećete biti uklonjeni zbog akutne čudnosti), onda se pohvalite činjenicom da je Audi A6 osvojio prvu nagradu Svetskog automobila godine 2005. godine. priča je otišla dole.

Od tada se godišnja dodela nagrada sada proširila na pet kategorija – pored ukupne pobede, to su Performanse, Dizajn, Luksuz i Urban. Glavni fokus je, naravno, i dalje na Svetskom automobilu godine, a to je Volksvagen ID.4 za 2021. godinu .

Ako pogledate listu tri preostala finalista, električni VV je takođe bio logičan izbor. Rivali za ukupnu pobedu 2021. bili su mu Honda E (nije li predstavljena na jesen 2019?) I Toiota Iaris . Oboje se ne nude na jednom od najvažnijih tržišta, američkom.

Reklama o kaputima
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
ID.4, s druge strane, trenutno se prodaje dilerima širom sveta. U testu naše sestrinske publikacije InsideEVs.de već se pokazao kao prostran, udoban i kompetentan porodični električni automobil. Jednomotorna varijanta sa svojih 204 KS sigurno ne čini ID.4 sportistom, ali zvanični domet od 455 do 520 kilometara (u zavisnosti od opreme) je impresivan.

Ako pogledamo pobednike u ostalim kategorijama, sigurno nije iznenađenje da je novi Mercedes S-Class osvojio nagradu za svetski luksuzni automobil. Ugled globalnog standarda za luksuz i tehnologiju neupitno zadržava nova generacija.

Još jedan prilično jasan slučaj je pobeda novog Porschea 911 Turbo u kategoriji Vorld Performance Car. Čak i u slabijoj verziji koja nije S, Super 911 sada isporučuje 580 ks i upravlja 0-100 km / h za 2,8 sekundi. Pored toga, vozi jednako nepokolebljivo, ali zaigranije od svog prethodnika.

Ostali pobednici su Honda E kao svetski gradski automobil i Land Rover Defender kao svetski dizajn godine. Sve donedavno, ceremonija dodele nagrada obuhvatala je i kategoriju Svetski zeleni automobil za električna i hibridna vozila. Ukinut je 2020. godine, ali će od sledeće godine zaživeti novom kategorijom posebno za čisto električne automobile.

94 porotnika iz celog sveta su uključena u proces dodele nagrada VCOTI. Vozite i procenjujete veliki broj automobila koji su ili novi ili su značajno redizajnirani za tekuću modelnu godinu.

Da bi se kvalifikovalo za nagradu Vorld Car Avard, vozilo mora biti prodato na najmanje dva od sedam kontinenata najmanje godinu dana.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button