fbpx
Automobili

2022. Volksvagen Golf R mogao bi dobiti 245kV vodeću ‘Plus’

Korisnički priručnik otkriva da je verzija toplog otvora sa svim šapama od 245 kV dostupna, mada australijski planovi tek treba da se potvrde.

Nova generacija Volksvagena R 2022 uskoro bi mogla biti na redu za dodatnih 10kV snage.

Odeljak u britanskom priručniku za novi Volksvagen Golf, koji se deli u čitavom opsegu, od osnovnog do R modela – navodi „tehničke podatke“ za sve motore koji se nude sa malim automobilom, od početnog 1,0-litarskog trocilitra od 66 kV. cilindar koji se prodaje u Evropi, do 235kV 2.0-litarskog turbo-četvorca koji koristi novi Golf R otvorio se u novembru 2020

Uz 2.0-litarsku 235kV 2.0-litarsku je verzija istog motora od 245kV, koja proizvodi identičan obrtni momenat od 420Nm – melodija koja nikada ranije nije viđena u Volksvagenovoj liniji, što dovodi do nagađanja da će R ‘Plus’ olujni ventil još boljih performansi mogao biti u radu.

Prethodne glasine su nagoveštavale da bi potencijalni Golf R Plus mogao da sadrži ili 2,5-litarski turbobenzinski petocilindrični Audijev Audi model, ili hibridnu verziju standardnog R-ovog 2,0-litarskog četvorocilindraša snage do 300 kV.

Međutim, oba pogonska sklopa verovatno bi mogla kanibalizovati prodaju Audijevog petocilindričnog RS3 Sportback vrućeg vrata od 294 kV, s obzirom na neizbežno nižu početnu cenu Volksvagena.

Isto se ne može reći za melodiju od 245kV postojeće mlinice od 2,0 litre, koja bi i dalje bila oko 50kV manja od brata i sestre Audija Golf R, što čini malo verovatno krađu prodaje – pod pretpostavkom nove generacije RS3, zbog će biti predstavljen do kraja 2021. godine, neće dobiti struju.

Podrška glasini od 245kV Plus je procurila prezentacija objavljena na mreži u januaru 2020. godine – devet meseci pre „standardnog“ R-ovog debija – nagoveštava da će Mk8 Golf R proizvoditi 245kV. Iako je serijski automobil zvanično predstavljen sa 235kV, postojanje klizača snažno sugerira da je punchier model u razvoju.

Alternativna teorija sugeriše da bi se snažnija melodija mogla ponuditi na neevropskim tržištima sa manje restriktivnim propisima o emisijama – međutim, uključivanje motora od 245 kV u britanske i nemačke priručnike vlasnika potvrđuje da će hi-po melodija biti ponuđena na kontinentu, ukidajući takve glasine.

Nejasno je da li će se vodeći Golf R Plus visokih performansi probiti do Australije, dok je glasnogovornik Volksvagen Australije potvrdio CarAdviceu nakon što je standardni R Golf predstavljen u novembru 2020. godine, bilo je „prerano“ za raspravu o tome koje melodije motora dođite u Australiju.

Međutim, portparol je dodao da namera lokalnog ogranka brenda ostaje da “ponudi najmoćniji Golf R na raspolaganju”. Kladimo se da će oba modela biti ponuđena na vreme, s obzirom na australijsku žeđ za performansnim automobilima i status jednog od najvećih Volksvagen R tržišta, uprkos našoj maloj ukupnoj veličini.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button