Automobili

2022 GMC Hummer EV je napravljen da zadovolji svoje potrebe

Hummerov glavni inženjer, Al Oppenheiser, vidi mnogo kamiona na svom putu iz severnog predgrađa Detroita. Da bi kupce iz kamiona izvukao iz EV-a, Oppenheiser je znao da novi GMC Hummer EV mora skinuti čarape sa svojih potencijalnih kupaca. Bio bi potreban izvanredan dizajn i performanse osvetljenja kako bi se ljudi koji putuju u pickupima sa V-8 pogonom ubedili da električna energija može biti zabavna i nešto uzbudljivo. Na sreću, Oppenheiser zna za performanse prigušenja svetlosti. On je inženjer iza Chevrolet Camaro ZL1 1LE.

Nakratko smo predstavili njegovu najnoviju kreaciju: kamionet sa tri motora, uklonjivi krov, težak 9000 funti i 1000 KS. Čak i bez vezivanja test opreme, prilično smo sigurni da je uspeo u performansama. Nije nam bilo dozvoljeno da uzorkujemo režim kontrole lansiranja Vatts to Freedom (VTF)-ime koje zaslužuje pogled koji ste upravo dali-sa vozačevog sedišta. Ali to smo mogli doživeti sa suvozačevog sedišta. Neposredno pre nego što smo osetili VTF trenutak, gledali smo kako je drugi Hummer EV ispekao gume. GMC kaže da će ovom pickupu Edition 1 trebati tri sekunde da dostigne brzinu od 100 km / h. Aktiviranje VTF -a vibrira vozačevo sedište, neka vrsta upozorenja o tome šta sledi. Hummeru može trebati vremena da se pripremi – više od 18 sekundi. Vazdušni izvori udaraju telo o tlo, a baterija i elektronika pronalaze svoje optimalne temperature. Gume Goodiear Vrangler imaju ocenu R, što znači da su dobre za do 100 km / h, brzinu koju bi Hummer trebalo da postigne mnogo pre nego što pređe liniju u prolazu od četvrt milje.

Kontrola lansiranja samo je jedan od mnogih trikova u salonu koje Hummer mora zadiviti svoje kupce. Manji modeli koji nemaju opcije 3M-24-za tri motora, 24-modulnu bateriju Ultium-imat će najveću vučnu snagu, iako Oppenheiser potvrđuje da će svi modeli moći vući većinu potreba ratnika za vikend. Zamislite vakeboard čamac ili prikolicu za trkačke automobile.

Drugi trik, koji se graniči sa zloglasnošću IouTube -a, je Crabvalk. Omogućen sistemom koji može da okrene zadnje točkove za 10 stepeni, ples rakova je sporedna korist za nešto još bolje. Pod uslovom da zadržite brzinu ispod 15 km / h, Crabvalk će okretati zadnje točkove u fazi sa prednjim točkovima. Idite brže od 15 km / h i lagano će vratiti zadnje točkove pravo napred. Obično kada vidite GMC -a kako se probija po putu, on se srušio, a Crabvalk je definitivno više trik nego što je zaista koristan.

GMC je morao da smisli situaciju kako bi pokazao korisnost, pa su parkirali Hummer u prostor koji su blokirali automobili pored njega, a zatim su iza njega postavili nagnutu Jersei barijeru. Crabvalk je u pomoći u toj situaciji, ali s obzirom na to da ima 18 prikaza sa brojnih kamera, uključujući dve na donjem delu stomaka, mislimo da će većina kompetentnih vozača moći da stavi Hummer gde god mu odgovara. Ako ne, prelazak prepreke je svakako opcija. Režim ekstrakcije povećava klirens od 15,9 inča, dajući 35-inčnom umornom Hummeru mogućnost da se popne preko vertikalnih prepreka većih od 18 inča.

Kao što biste očekivali od nečega teškog 9000 funti, ovi pickupi su veliki. Nisu duži od kamiona od jedne tone, već su širi. Ravna instrument tabla od A-stuba do A-stuba čini da se oseća masivno. Zadnji upravljač, međutim, pomaže da izgleda mnogo manje. Bez sistema, SUT-ov krug okretanja od 37 stopa narastao bi za više od sedam stopa (otprilike u širinu kamiona). A zadnji upravljač se u različitim režimima ponaša različito. Na primer, u režimu terena, zadnji točkovi će brže dostići granicu upravljanja, čineći Hummerov manevar više poput viljuškara. Ova fleksibilnost je presudna za pikap jer GMC namerava da uvede ljude van puta, a kada se suočite sa dvokolosečnom stazom koju je udario 12,9-inčni Jeep Vrangler, svaki manevar se računa. Takođe, parking mesta.

Pet zaštitnih ploča štiti podvozje od oštećenja tragova. Ogromna baterija od 200,0 kVh naglašen je deo šasije, koja je neka vrsta hibrida između tela na ramu i jednog tela; postoji okvir i telo, ali nisu izolovani na uobičajen način telo na okviru. Poluosovine su masivne jedinice sa kugličnim zupcima, neophodne kada je nezavisno ogibljenje sa hodom većim od devet inča upareno sa tri motora sa kombinovanim okretnim momentom od 1200 funti stopa. Sa dva motora koji deluju na zadnju osovinu, nije potreban diferencijal, ali programiranje može praktično blokirati osovinu tako da motori okreću svaku stranu istom brzinom. Napred postoji blokada za treći motor.

Unutra postoji samo nekoliko dodira – razvodnih uređaja, podešavača sedišta – koji se dele sa ostalim GM proizvodima. Središnji niz ima dugmad jedinstvena za Hummer. GMC -u bi se dopalo da kažemo da je kamion vozio manji, ali slično kao originalni i vrlo široki H1, nemoguće je potpuno prikriti veličinu. Naša vožnja na putu je bila ograničena, ali smo pronašli kamion koji je sišao niz put sa svrhom i samopouzdanjem rođenim iz njegove mase i snage. Nije potrebno mnogo ispravki da biste ga zadržali na traci autoputa, a ne i mnogo povratnih informacija dolazi kroz upravljač kada morate da se okrenete. Ali nismo očekivali mnogo u smislu komunikacije od 305/70R-18 blatnih terena Goodiears. Vožnja je, međutim, sasvim uzvišena. Prilagodljivi prigušivači i vazdušni opruzi obuzdavaju masu autoritativnom kontrolom.

Oppenheiser je svoju kreaciju opremio standardnim Super Cruiseom, GM-ovom tehnologijom za slobodne ruke na autoputevima. Hummer dobija najnoviju verziju, koja radi na više od 200.000 milja puteva i automatski će promeniti traku kako bi vam omogućila pasivno propuštanje saobraćaja.

GMC-ovi kamioni Edition 1 trebali bi biti isporučeni do kraja godine i nosit će cijenu od 112.595 dolara i domet od 350 milja. Ako već niste rezervisali jednu, zakasnili ste za prvu godinu proizvodnje. Dobra vest je da će sledeće godine biti dostupna verzija sa manjim specifikacijama od 830 KS. Sačekajte još malo, do 2023. godine, a biće i pickupova nižih specifikacija i SUV-a. Prvi utisci su na “vov” strani spektra, i mislimo da će kupci koje ova mašina traži biti duboko oduševljeni.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close