fbpx
Automobili

U Nemačkoj otkriveno specijalno izdanje Cupra Leon VZ kupa 2022

Španski brend Cupra za performanse u vlasništvu Folksvagena biće lansiran u Australiji ovog jula – a novo specijalno izdanje Cupra Leon VZ Cup 2022, koje je sada u prodaji u Nemačkoj, moglo bi da prikaže neke od funkcija koje se nude u lokalnom Leon asortimanu.

Zasnovano na vrhunskim verzijama Leon hot hetch-a i karavana – Cupra-ine ponude malih automobila, udvostručenih sa Volksvagen Golfom GTI i R – specijalno izdanje VZ Cupa jedinstveno je za Nemačku i dodaje brojne dodatke koji nisu viđeni na manjoj bazi i VZ varijanti.

Iako Leon VZ Cup nije predviđen da dođe u Australiju u svom tačnom obliku na nemačkom tržištu, očekuje se da će mnoge karakteristike koje nudi – tehnologija, luksuz, performanse i vizuelni dodaci – biti ponuđene na vodećim varijantama u Australiji, kada četiri varijante lokalnog opsega Leon stiže u julu.

Unutra, Leon VZ Cup dobija Supersport sedišta sa petocilindričnim Formentor VZ5 SUV-om – artikli koji trenutno nisu dostupni ni na jednom Leonu na većini evropskih tržišta – obrubljen crnom ili Petrol plavom kožom.

Vozač drži unapređeni Supersport volan sa ravnim dnom sa Cupra biračem režima vožnje i bakrenim kontrastnim elementima.

Ostale standardne karakteristike u novim VZ Cup toperima obuhvataju 10-inčni infotainment ekran osetljiv na dodir, digitalnu instrument tablu i LED farove – sa opcionim stavkama uključujući Brembo prednje kočnice od 370 mm sa ventilacijom, Beats zvučni sistem sa 10 zvučnika, krovni otvor i karbon- poklopci ogledala od vlakana.

Nivo opreme VZ Cup može se dobiti sa tri Leonova benzinska motora: izbor od 221kV/400Nm turbo 2,0-litarskog četvorocilindričnog motora ili 180kV/400Nm 1,4-litarskog plug-in hibrida u hatch-u, ili vodeće 228kV/ 400 Nm turbo 2,0-litarski četvorocilindrični u karavanu.

Cene za Cupra Leon VZ Cup 2022. u Nemačkoj kreću se od 46.670 do 48.675 evra (73.700 do 77.000 AU), mada bi slično opremljene varijante hatch-a bile ponuđene u Australiji – pošto karavan nije namenjen lokalnim izložbeni prostori – očekujte brojke bliže vrednosti od 60.000 dolara.

Drive razume da će mnoge karakteristike koje se vide u nemačkom Leon VZ kupu biti ponuđene u Australiji, na jednoj ili više od četiri varijante koje se očekuju u prodaji u julu 2022. Potpuni detalji lokalne standardne opreme biće objavljeni 8. februara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button