fbpx
Automobili

Tehnički detalji Ford Ranger 2022: opterećenje na krovu, kapacitet ležišta, podesive kuke u stilu Nissan Navara

Ford Ranger ute 2022 je na putu da stigne u australijske salone sredinom ove godine, nakon što je vozilo predstavljeno krajem prošle godine.

Dok Ford tek treba da podeli tehničke detalje o novoj ponudi dizel motora – jednoturbo i tvin-turbo 2,0-litarski četvorocilindrični i jednoturbo 3,0-litarski V6 – i druge osnovne informacije kao što su ukupne dimenzije, mi sada imate više informacija od interesa za kupce koji planiraju da koriste novi Ranger za posao i igru.

Saopštenje za štampu iz Forda u Nemačkoj govorilo je o detaljima o nosaču za ute, koji će imati klizne i podesive kuke na šinama, slične onima na Nissan Navari.

Obećava se bolje osvetljenje u kadi, kao i „zonsko osvetljenje“ za osvetljavanje okolnog područja vozila tokom kampovanja.

„Zonsko osvetljenje se može kontrolisati preko informativno-zabavnog sistema na dodir u vozilu ili preko aplikacije FordPass 2 na vašem pametnom telefonu“, kaže Ford.

„Kombinacija farova, lampi za lokve, lampica za registarske tablice i osvetljenja kutije može se podesiti da osvetli oblast od 360 stepeni oko kamiona, ili samo određene zone, kako bi se pomoglo bezbedno pregledati oblast oko vozila noću.

„Ugrađeni lenjir sa koracima od 10 mm (na modelima koji nisu opremljeni postavom za krevet) čini merenje praktičnim“, kaže Ford.

U Evropi, napajanje zadnjeg ležišta ute dolazi u obliku jedne 12-voltne utičnice (po današnjem modelu) i invertera od 400 vati, za napajanje uređaja kao što su frižider ili laptop. Nejasno je da li će inverter od 400 V imati dovoljno grmljanja da koristi električni alat.

Na nekim modelima je dostupna obloga kade za prskanje, a na drugima je dostupna obloga za ubacivanje.

Kao i kod današnjeg Ranger-a, posteljina za krevet uključuje lokatore pregrada – ali ih ima više.

Iako to tek treba da isprobamo, Ford kaže da su novi širi izbočini u oblikovanoj posteljini udobniji na kolenima kada puzite da biste utovarili i istovarili materijal.

Ford kaže da ovaj dizajn čini „mnogo lakšim za čišćenje i takođe znači da je manja verovatnoća da će predmeti skliznuti unaokolo“.

Ford kaže da novi Rangerov prtljažnik ima najbolju zapreminu u klasi od preko 1200 litara.

„Sa novim Ford Ranger-om koji je sada 50 mm širi nego ranije, tovarni sanduk može da primi standardnu evropsku paletu između lukova točkova (do 1224 mm), dok je dužina tovarnog sanduka od 1638 mm do 2305 mm, u zavisnosti od varijante“, kaže Ford. .

„Unutrašnja šina – sa oprugama, podesivim klinovima sa obe strane tovarnog sanduka – omogućava kupcima da konfigurišu svoje bitve i vezice tako da odgovaraju svakom opterećenju,“ kaže Ford.

Bitve klize i zaključavaju se na devet mesta duž šine. Takođe postoji šest fiksnih tačaka za vezivanje u tovarnom sanduku.

Spoljašnje šine za vezivanje se postavljaju na modele radnih konja niskog kvaliteta, dizajnirane za trake i užad sa čegrtaljkom.

Novi Ford Ranger Vildtrak modeli opremljeni su aluminijumskim ekstruzijama koje služe kao šine za vezivanje koje se protežu celom dužinom tovarnog sanduka.

Plastični poklopci za teške uslove rada su dizajnirani da zaštite ivice prtljažnika i gornju ivicu vrata prtljažnika od oštećenja.

„To znači da vlasnici mogu da utovare opremu u tovarnu kutiju bez straha da će oštetiti boju na gornjoj površini prtljažnika ili vrata prtljažnika“, kaže Ford.

Plastični poklopci se mogu ukloniti kako bi se uklopili dodaci kao što su nadstrešnice i prečke opreme.

Novi Ford Ranger ima krovne nosače kanala, za krovne nosače i platforme. Ograničenja opterećenja na krovu su do 350 kg dok je vozilo parkirano i 85 kg kada se vozilo kreće.

Kao što je ranije objavljeno, novi Ford Ranger će od lansiranja biti dostupan sa više od 150 fabrički podržanih dodataka.

S obzirom na verovatnoću ugradnje dodatne opreme, Ford je uzeo jedan list iz Toiote HiLuk priručnika i dozvolio prostor ispod haube za drugu bateriju koju bi mogli da ugrade dobavljači rezervnih delova.

„Inženjeri su dodali prostor za drugu bateriju ispod haube i unapred ožičenu pomoćnu prekidačku ploču kako bi se olakšalo postavljanje svetlosnih šipki, vitla ili složenijih konverzija kao što su karoserije i oprema za vuču“, rekao je Ford.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button