Automobili

Replika punjača iz Fast 9-a da bi se igrao Vin Diesel

Proizveden u SpeedKore-u, odlikuje se snagom Hellcata i Lamborghinijevim menjačem.
Nakon godina stvaranja zapanjujućih prilagođenih projekata, SpeedKore je konačno predstavio svoj prvi klasični automobil sa mišićima sa srednjim motorom . Zamišljen kao odobrena verzija automobila kojim je upravljao Dominic Toretto u F9 , deveti deo franšize Fast & Furious , Hellacious je zasnovan na Dodge Charger-u iz 1968. godine sa značajnim modifikacijama. I to na svim nivoima.

Prvo su stručnjaci za podešavanje morali da dizajniraju i naprave prilagođenu šasiju motora koja može da primi 6,2-litarski Hellcat V8 postavljen iza prednjih sedišta. Ostale značajne promene uključuju prilagođeni izduvni sistem, prednji montirani hladnjak Saldana Performance i dodatne međuhladnjake visokih performansi pozadi za dovod svežeg vazduha do 2,4-litarskog kompresora.

Galerija: SpeedKore Hellacious Dodge Charger iz 1968
SpeedKore Hellacious Dodge Charger 1968 (motor)
85 Slike
Kroz ove i druge modifikacije, motor s prednapunjenim V8 isporučuje snagu od 716 konjskih snaga (527 kilovata) i obrtni momenat od 881 njuton metara, a svi se šalju na zadnje točkove putem ručnog menjača sa izvornim vratima .. Lamborghini Gallarda. Kočenje pružaju Brembo prednje i četvoro-klipne zadnje kočnice, skrivene iza masivnih 275/35 R18 centralno zaključanih guma napred i 345/35 R18 pozadi. Tu je i hidraulična ručna kočnica ako ikada osjetite potrebu za zanošenjem!

Spolja, SpeedKore-ov Hellacious izgleda kao tačna replika automobila iz filma, uključujući široku obradu karoserije sa ogromnim izrezima na bokobranima i staklena vrata prtljažnika koja daju uvid u odeljak motora gde sedi. Pronađite V8 Hellcat. Unutrašnja sedišta sa niskim naslonima osiguravaju dovoljno prostora iza vozača i suvozača za 6,2-litarski motor, sa jednim staklom koje odvaja putnički prostor od motornog prostora.

„Ovaj punjač je jedno od naših najekstremnijih dostignuća do sada“, komentariše Jim Kacmarcik, predsednik i vlasnik SpeedKore-a. „Nakon što smo zadužili poznatog dizajnera Seana Smitha da dizajnira automobil i radeći sa koordinatorom vozila F9 Image Dennis McCarthi na izradi devet šasija i karoserija za film, želeli smo da oživimo magiju. Kinematograf F9.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close