Automobili

2022 Lekus IS500 F Sportski kanali za prošlost

Često se borimo za prošla vozila, želeći da proizvođači automobila zauvek nastave da grade velika. Neki kažu da se nikada ne možete vratiti, ali očigledno Lekus nije među njima. Sa sportskim performansama IS500 F 2022, brend je ušao u svoj katalog hitova i izvukao više od decenije star, i dalje neverovatan 5,0-litarski V-8 koji je debitovao u IS F-u (i nastavlja se u LC500) i stvorio sportsku limuzinu V-8 koja ponovo budi ljubav za koju smo mislili da smo je izgubili.

F Sport Performance je zalogaj i novo ime brenda za modele koji nisu sasvim F. U ovom prvom primeru linije, dobijamo ubedljivu ponudu atmosferskog V-8 po sličnoj ceni kao i turbo šestocilindrični koji se nalaze u automobilima kao što su Audi S4, BMV M340i i Cadillac CT5-V.

Iako ne može da održi korak sa najbržim od današnjih pojačanih šestorki, IS je dosta konkurentan, potrebno mu je 4,3 sekunde da stigne do 60 km / h. Slušno iskustvo stare škole iz V-8 sa 472 KS-56 konjskih snaga u odnosu na originalni IS F-vredi nekoliko delića sekunde. Umesto da svira zvučni zapis motora stvoren u studiju za snimanje kroz zvučnike kao što bi to mogli da rade i drugi savremeni automobili, IS500 ima usisnu premosnicu koja se otvara oko 2800 o / min kada se pritisne gas, stvarajući bučnu i autentičnu tutnjavu dok se razdire u 7300 -rpm redline.

Pozdravljamo potpuno nepotrebnu sposobnost ovog automobila da se slobodno okreće do crvene linije u neutralnom položaju, suzbijajući trend ka hromnom donjem limiteru dok je parkiran. Te naslagane četvorougaone cevi žele da viču. Aisin-ov osmostepeni automatski menjač s oduševljenjem menja kućište tokom ubrzanja, ali nije ni tako brz ni gladak u svakodnevnoj vožnji kao osmostepeni ZF u BMV-u i Audiju.

Šasija nije sasvim u skladu sa oznakom Performance, isporučujući samo 0,89 g bočnog štapa i melodiju ogibljenja koja je više u skladu sa Lekusovom ponudom kašira. Relativna mekoća znači da se, pod velikim ubrzanjem, automobil dramatično vraća. Tu je i zgnječena papučica kočnice koja je postala još veća tokom testiranja, iako kočioni put nije patio.

Ovde još uvek postoje kompetencije u pogledu sportskih limuzina, jer IS500 dobro reaguje na podešavanja gasa u srednjem uglu, njegova kontrola izvlačenja izaziva samopouzdanje, a osećaj puta vibrira kroz upravljač sa perforiranom kožom. Verujte nam, IS500 će vas naterati da ispečete gume od lansiranja i prođete kroz uglove, što će učiniti zahvaljujući Torsen diferencijalu sa ograničenim proklizavanjem. Ako smatrate da su granice preniske, predlažemo ugradnju agresivnije letnje gume od IS Bridgestone Potenza S001L.

Tih pri velikoj brzini, opušteno ponašanje modela IS500 čini ga izuzetno udobnim dnevnim vozačem. Kao i sjajna sedišta koja nude dodatnu udobnost i podršku. I dok bi u suspenziji mogao koristiti malo više autoriteta, ima više od onoga što je potrebno za rukovanje memorijskom trakom.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close