Automobili

Mercedes-Benz C55 AMG

Sudeći prema novim vrućim štapovima koje izgleda stvaraju otprilike svakih 13,7 dana, momci iz AMG-a ne smeju da zahtevaju nikakav san. Mercedes-Benz divizija visokih performansi dodaje ljuti sos u skoro svako vozilo kompanije, a C55 je samo najnoviji u nizu koji je u toku. Ali ne mislimo zvučati blaženo.

Ne, ne. Zamenjujući C32, C55 donosi osmocilindričnu snagu trenutnoj generaciji C-klase, sadrži 5,4-litarski V-8 sa 24 ventila, umesto 3,2-litarskog C32 kompresora i međuhlađenja V-6. VISOKO: Potcenjeni dobar izgled, obilna snaga, najbolji Benz manumatic s kojim smo se susreli.

To deluje na malo više konjskih snaga – 362 nasuprot 3.2-evih 349 – i mnogo više obrtnog momenta – 376 funti stopa u odnosu na 332. Više gunđanje, povezano sa blagim smanjenjem mase – na 3588 kilograma, C55 je bio 63 kilograma lakši od prošlogodišnjeg C32 i ubedljivo najlakši automobil u ovoj test grupi – neizbežno dovodi pilota od nule do ohmigavda za manje vremena. C32 sa kompresorom dospeo je do brzine od 60 km / h za 5,2 sekunde, a četvrt milje za 13,6 sekundi okrenuo za 106 mph.

C55 je pogodio 60 za samo 4,7 sekundi, a četvrtinu je pokrivao za 13,3 na 108 mph, brojke koje bi prošle godine bile najbolje na testu, a bile su vrat i vrat sa moćnijim Caddiem u ovom cirkusu sa tri prstena. Benz je bio najbrži do brzine od 60 i 100 km / h i tek pri većim brzinama Cadillacov motor Corvette se zaista potvrdio.

Zbog toga smo se, kao i obično, zapitali šta bi C55 mogao postići da je bio opremljen ručnim menjačem umesto petostepenog automatika, ali pošto je automatski i dalje jedini ponuđeni menjač, nikada nećemo saznati. S druge strane, manumatska funkcija ovog određenog automata bila je bolja od ostalih koje smo imali iz istog izvora – više je reagovala na komande vozača i manje bila sklona samopodešavanju.

Volelo se više nego samo neposredna hitnost. Iako nijedan od ovih pljačkaša sa četvoro vrata nije kriv za prekomerno ukrašavanje spolja, C55 je dobio visoke ocene za svoj čisti klinasti oblik i suzdržane AMG obloge. Jedan test vozač smatrao je da mreža donje rešetke izgleda kao „nešto od prodaje garaže u Stuttgartu“, ali Benz je bio šampion u stilu, a njegov posao u sivo-lakiranoj boji ocenili su oni koji cene stelt u automobilima ovog potencijala ( trag: mi).

Generalno visok nivo uvažavanja se nastavlja i dalje. Jednostavne, dobro postavljene komande su poznate, kosa hauba i nizak poklopac omogućavaju odlične vidljive linije napred, V-8 uliva unutrašnjost zavodljivim režanjem kada vozač ubrza, a lepo pojačana kožna sedišta zadržavaju vozača i prednji deo -sedalac čvrsto usidren kad put postane napet. NIZAKI: Napor upravljanja vilicom pri brzini autoputa, oštra vožnja po grubastom kolovozu, i dalje treba opciju ručnog menjača.

Pa zašto je ovaj poboljšani C-štap treći od tri? Iako je brz, C55 je na svom dinamičkom rezultatskom listu završio sa nekoliko dugova. Kvalitet vožnje je usledio zbog značajnog carpinga. C32 je dobro prošao u ovom odeljenju, ali to ispitivanje je sprovedeno na glatkim autoputevima u Arizoni, za razliku od mrazom slomljenog pločnika u srcu, gde je oštrina udara bila velika.

Mogli biste očekivati da se ovaj čvrsti kvalitet vožnje izjednači sa oštrim rukovanjem trkalištem, ali to nije bio slučaj. Iznenađujuće je bilo kretanja gore-dole u ​​suspenziji, praćeno nemilosrdnim podupravljanjem, što je bilo otežano velikim naporima upravljanja pri skoro svakoj brzini. Čini se da Mercedes čini staru GM grešku mešajući napore sa osećajem, a u ovom slučaju stvorio je pretjerani osećaj mase, iako je Benz bio najlakši automobil u grupi.

Čak i sa isključenim ESP-om, sistem stabilnosti C55 se i dalje potvrđuje do neke mere, doprinoseći podupravljanju. (Može se potpuno deaktivirati, ali ovo je namenjeno za dinastičko testiranje.) Takođe smo primetili pogoršanje Benzovog kočionog potencijala tokom lappinga na Nelson Ledgesu. Iako je C55 objavio najkraći zaustavni put na našem instrumentarnom testiranju – pohvalnih 165 stopa sa 70 km / h – pedala je brzo postala spužvasta na stazi, iako Nelson Ledges nije posebno težak za kočnice. Spužvaste kočnice će sigurno stimulisati staru nadbubrežnu žlezdu, ali to nije naša ideja o poželjnom načinu da adrenalin teče.

Rezultat gore navedenog bila su najsporija vremena krugova na trkalištu – najbolja od 1: 21,12 ili 88,8 mph / i treći od tri rezultata za osećaj upravljanja, rukovanje i zabavu u vožnji. A sa najvišim cenama u triju – osnovnim i testiranim – takođe je doneo indiferentnu ocenu vrednosti. Kao posledica toga, C55 je završio CTS-V za jedan poen. Možemo se samo nadati da ovo neće izazvati nikakva hapšenja u Stuttgartu.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close