fbpx
Automobili

2021. Volksvagen Passat 206TSI R-Line Karavan pregled lansiranja

Ko ne voli kola za spavanje, one naizgled mirne i konzervativne porodične prevoznike koji daju malo nagoveštaja performansi koje vrebaju ispod poklopca motora?

Volksvagenova formula je Passat 206TSI R-Line, holandski karavan vrhunskog ranga iz Volfsburga – dizajniran da udobno nosi porodicu i svu njihovu opremu, istovremeno pružajući obilju mame ili tate za volanom od uzbuđenja, ako žele.

Loza Volksvagenovih vrućih karavana datira iz 1984. godine sa prvim blago toplim Passatovim karavanom, Variant Sincro GT koji je imao 2.0-litarski, linijski petocilindrični benzinski motor i osnove sa pogonom na sva četiri točka izvučeni iz Audi 80 Kuattro. Njegove performanse nisu tačno zapalile svet, sa 0-100km / h postignutog u ledenjačkih, prema današnjim standardima, 11,1 sekundi. Ali, pružio je nacrt automobila koji ovde imamo na testu.

To je dobrodošao povratak za „sportski karavan“, skok na vrh reda kao najmoćniji Passat u postavi. A ne postoji ekvivalentan Passat sedan, pa ako želite Golf R performanse od svog Passata, onda je to to. Onda Golf R za odrasle.

Volksvagen se ne plaši da podvuče karakteristike performansi Passata 206TSI R-Line. Taj „206“ na natpisnoj pločici odnosi se na 206kV 2.0-litarske linijske četvorocilindrične turbo benzinske pumpe. Ubacite 350 Nm i šestostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojkom koji prenosi te brojeve na sva četiri točka i možete videti zašto VV s pravom šprica Passat 206TSI kao „sportski karavan“.

Cena ove performanse, zajedno sa mnogo praktičnosti nalik na vagone, iznosi zdravih 63.790 dolara plus troškovi na putu.

To se razumno poredi sa najnovijim Golfom R koji je dostupan u Australiji, Mk7.5 Final Edition koji je tražio 57.990 dolara u hečbeku, ili istom cenom nalepnice u ne-konačnom obliku vagona. Imajte na umu da će u Australiji biti predstavljen novi Golf R Vagon 2022. godine, čija cena još uvek nije potvrđena.

Rivali za Passat 206TSI Karavan uključuju češki stabilni automobil Skoda Superb 206 TSI Sportline karavan po ceni od 62.090 dolara i, zadržavajući ga u porodici, Audi A4 45 TFSI Avant (Audi-speak for vagon) po ceni od 71.000 USD (plus na putevima). Kupci bi mogli razmotriti i Peugeot 508 GT Sportvagon sa lavljim brkovima ispod 60 hiljada dolara.

To je mali, ali zdravi podskup novog pejzaža automobila, vagoni su davno isporučeni u kutiju sa oznakom „niša“, dok se tereni svih oblika i veličina umnožavaju na našim autoputevima i usputnim putovima poput zečeva u sezoni parenja.

Da bi kupce odvratio od generičkog sveta SUV-ova, čak i sopstvene sve veće flotile visoko vozećih mekanih puteva, Volksvagen je nabacio vrhunski 206TSI R-Line obiljem standardne opreme.

Istaknuti elementi uključuju 19-inčne legure „Pretoria“ obrađene mat mat grafitom, dizajn jedinstven prema specifikacijama. Izgledaju senzacionalno u odnosu na metalik boju Lapiz Blue, boju dostupnu samo na 206TSI R-Line i deo šestobojne palete gde je samo Čista bela boja bez troškova, a ostatak donosi premiju od 800 dolara.

Ostali istaknuti elementi u standardnoj opremi uključuju matrična LED svetla sa dinamičnim svetlima u zavojima i integrisana LED dnevna svetla, vrhunska LED svetla, ulazak bez ključa i pokretanje pritiskom na taster, trozonska kontrola klime, nappa kožna obloga sedišta, LED ambijentalno osvetljenje prilagodljivo u 30 različitih boja , vrhunski zvučni sistem Harman Kardon, 9,2-inčni ekran u boji osetljiv na dodir pod upravljanjem Volksvagenovog softvera Discover Pro, uključujući satelitsku navigaciju, bežični Apple CarPlai i Android Auto, kameru za pogled unazad, kao i kameru od 360 stepeni iz ptičje perspektive i VV-ove 10,25- inčni ekran za upravljački program Digital Cockpit Pro.

Spolja, paket R-Line donosi neka vizuelna poboljšanja, uključujući spojler montiran na krov i prednji i zadnji odbojnik R-Line, dok unutra paket dodaje pedale od nerđajućeg čelika, R-Line podloške i sportski volan sa ravnim dnom sa menjačima vesla, kao i logotipima „R“ utisnutim na naslonima prednjih sedišta.

Za vaš novac sigurno postoji puno dodira sa premium osećajem. Unutra se dobro rešena kabina oseća onako kako bi nemački automobil trebalo. Korišćeni materijali su vrhunski, sa puno popustljivih površina i nekim kontrastnim sjajima, poput aluminijumskih obloga „Silver Rise“ na instrument tabli i pločama vrata.

Nappa kožna sedišta su lepa podrška i električno su podesiva, a takođe se greju, mada nisu provetrena, a Volksvagen kaže da nappa koža nije pogodna za hlađenje sedišta.

Sve je lepo postavljeno, sa većinom funkcija nadomak ruke. Klimatske kontrole su osetljive na dodir, što znači da kontrolišete temperaturu i brzinu ventilatora klizanjem prsta ili laganim dodirom.

Kamera za vožnju unazad je dobra kao i bilo koja koju smo videli, sa oštrom i jasnom rezolucijom, dok kamera sa ptičjim okom čini parkiranje na tim uskim mestima kao stisak.

Opcije skladištenja i pogodnosti uključuju par USB-C tačaka napred za uređaje za punjenje, a ako je vaš pametni telefon starije sorte, potreban vam je pretvarač, jer ne postoji opcija bežičnog punjenja. Slično tome, koliko god ugodan bio zvučni sistem Harman Kardon, nema digitalnog radija, Passat, čak ni u najvišem nivou opreme, opremljen samo AM / FM-om.

Postoji lepeza koja može da drži vaš telefon ispred ručice menjača, dok zgodan mali utor za vaš ključ stoji uz bok para držača čaša. Sve, izgleda, ima svoje mesto. Lep.

U drugom redu ima dovoljno mesta za putnike, zadnja sedišta su udobna kao i sva koja smo doživeli. Raskošna je reč koja mi izvire na pamet. Odvojene kontrole klime i otvori za vazduh omogućavaju putnicima na zadnjim sedištima da budu ugodno ugodni, dok veliki panoramski krov sa standardnim nameštanjem dodaje kabini svetlost i prozračnost.

Putnici na zadnjim sedištima takođe dobijaju jednu USB-C tačku za prepiranje ili 12-voltnu utičnicu za one koji koriste stare školske adaptere da bi uređaji bili pod naponom.

Za one koji imaju najmlađe, na spoljnim sedištima su postavljeni ISOFIKS nosači dečijih sedišta, dok suncobrani na zatamnjenim zadnjim bočnim staklima obezbeđuju da najoštriji zraci budu zaštićeni.

Zadnja sedišta se gotovo savijaju na način 40:20:40, oslobađajući teretni prostor od izdašnih 1780 litara. Čak i sa zadnjim sedištima u upotrebi, još uvek ima pristojnih 650 litara za rad. A dužina tereta od 2018 mm je više nego sposobna da pojede ravan nameštaj. Neobično u današnje vreme, 19-inčna legura pune veličine živi ispod poda prtljažnika. Svaka čast VV.

Najveća pohvala mora da se sačuva za pogonski sklop Passata 206TSI, odjednom voljna i privlačna, ako ne i karakterna kombinacija motora i menjača.

2,0-litarska turbo četvorka proizvodi 206kV (pri 5600-6500rpm) i 350Nm (pri širokih 1700-5600rpm) i istovremeno je obilno snažna za većinu potreba.

Oženjen je šestostepenim DSG-om (auto sa dvostrukom spojkom) koji pomaže da se pogon pošalje na Volksvagnov sistem 4Motion sa pogonom na sva četiri točka. To je i breskva menjača, dani VV-ove DSG kalibracije su, recimo, sumnjivi, odavno predati istorijskim knjigama.

Nema zaostajanja i povratka; umesto toga, DSG radi neprimetno i neprimetno kako bi se osiguralo da je pravi odnos u igri u bilo kom trenutku.

Širom grada, na opštim dužnostima, Passat 206TSI se ponaša besprekorno, lagano i okretno na svojim točkovima kad vam zatreba, ali sposoban da se žustro povuče sa mesta Koliko žustro? Volksvagen ne govori, ali prethodni model sa istim izlazom snage i obrtnog momenta uspeo je za 5,7 sekundi. Očekujte slično.

Taj potisak ubrzanja dolazi na svoje na autoputu, Passat karavan napreduje sa iznenađujućom žustrinom. Ne postoji srazmeran zvučni zapis, međutim, 206TSI u svakom trenutku ostaje tiho izgovoren.

I to je deo njegove privlačnosti, svakako za neke, gde buka motora sa pucanjem, pucketanjem i pucnjavom govori o različitim demografskim kategorijama. Ne ovaj, Passat svako malo spava.

Način na koji Passat 206TSI drži put ima pohvalni kvalitet. VV-ov sistem pogona na sve točkove 4Motion pruža dovoljno prianjanja po potrebi, neprekidno mešajući pogon i obrtni momenat između prednje i zadnje osovine po potrebi. Sistem može isporučiti pogon isključivo na prednje točkove (njegov zadati položaj), ali onda, kako zahtijeva nivo prianjanja i stil vožnje, može isporučiti stopostotni obrtni moment na zadnju osovinu. I bilo gde između.

Tada je rezultat sigurno zasađen karavan.

I vožnja je pohvalna, zahvaljujući VV-ovoj prilagodljivoj postavci amortizera. Postoje, naravno, uobičajeni režimi Comfort, Normal i Sport (koji takođe dodaju težinu na upravljaču, kao i rekalibraciju odziva motora i menjača). Ali, takođe možete da promenite kalibraciju adaptivnih zaklopki sa do 43 različita podešavanja pomoću klizača Dinamic Chassis Control koji se skriva u podešavanjima vozila.

Nismo isprobali sva 43 podešavanja, ali poigrali smo se sa nekoliko podešavanja, uključujući ekstreme izvan udobnosti i sporta, ili kako ih VV naziva, „komforniji“ i „sportskiji“, mada na klizaču nisu označeni kao takvi.

Udobnost je sigurno udobna, ali ako klizač pređe dva koraka dalje, dodaje još veću lepotu Passatovoj vožnji koja jednostavno prelazi preko neravnina i neravnina jedva da se nabrekne u kabini.

Slično tome, dok je Sport čvrst, „sportskiji“ doživljaju dodaje neke tvrde ivice. Međutim, nije grub ili lomljiv, ali svesni ste prigušivača koji natežu dodir kako bi pružili dodatnu sposobnost držanja puta i taktilnost ako odlučite da vaš Passat 206TSI progurate kroz neke zavoje. Nismo, nažalost, najnovija ograničenja zaključavanja Sidneja koja sprečavaju našu sferu delovanja u gradskim i prigradskim granicama.

Podešavanje DCC-a ostavili smo u „komforu“, makar samo da bismo se kupali u njegovoj mekoći oko sidnejskih šugavih i usranih puteva. Dobro je, krivo zadovoljstvo.

I to naglašava mesto Passata 206TSI u redovima ključanja. Da, Volksvagen je i dalje glavna marka, ali takođe nastavlja da daje premijum koverat poticajem svojim promišljenim dizajnom i dodirima.

Paleta Volksvagen Passat nosi ANCAP-ovu ocenu sa pet zvezdica koja je dodeljena kada je ova generacija prvi put predstavljena 2015. Svi Passats su opremljeni kompletnim VV-ovim kompletom napredne bezbednosne tehnologije, nazvanim IK Drive – adaptivni tempomat, autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, traka – pomoć pri čuvanju, upozorenje za saobraćaj na zadnjem križanju, pomoć pri slepim mrljama, prednji i zadnji senzori za parkiranje i kamera od 360 stepeni.

Passat 206TSI R-Line Karavan pokriven je VV-ovom petogodišnjom / neograničenom kilometražom, dok je servisiranje potrebno svakih 12 meseci ili 15.000 km, u zavisnosti od toga šta se prvo dogodi. VV još nije objavio cene usluga na lansiranju 206TSI.

Volksvagen tvrdi da će Passat 206TSI koristiti bezolovni 8.1L / 100km premium 98RON. Naš pogon za lansiranje imao je naznačenih 8,9 l, zakrivljenih prema urbanom, što nije loše protiv tvrdnji brenda.

Teško je pronaći previše grešaka sa Passatom 206TSI R-Line, odjednom dovršenim porodičnim bacačem i automobilom s prilično vrućim performansama. Možete tvrditi da njegov nedostatak buke hladi žar onoga što bi „sportski karavan“ trebalo da bude, ali onda postoji argument da bi ovo moglo odgovarati kupcima. Ne žele svi udarce gasa na nižim stepenovima prenosa praćene ispuštanjem izduvnih cevi i zvučnom trakom koja signalizira vaš prilaz sa tri bloka dalje.

Ako cenite performanse, ali podjednako, ako u vožnji vozite sa malo pompe, 2021 Volksvagen Passat 206TSI R-Line Vagon će uveliko udovoljiti vašim potrebama.

Zreo je i potcenjen, sa mešavinom performansi i praktičnosti koja ispunjava Volksvagenovu filozofiju „sportski vagon se vraća“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button