fbpx
Automobili

Koncept Audi A6 e-tron – Sve informacije, sve slike

To bi se moglo dogoditi 2022-2023.
U Audiju , nakon K4 e-tron , proizvođač prstenova predstavlja na salonu automobila u Šangaju koncept koji bi trebao privući kineske kupce zaljubljene u limuzine ovog asortimana. Dakle, možete da zamislite da prezentacija koncepta Audi A6 e-tron u Srednjem Kraljevstvu nije trivijalna.

Možda je slučajnost htela da ova prezentacija dođe samo nekoliko dana nakon otkrića Mercedesa EKS koji je jasno pozicioniran u višem opsegu. U svakom slučaju, koncept Audi A6 e-tron je sada pred vašim očima, i znate šta? Velika je verovatnoća da će ovaj koncept dovesti do proizvodnog modela u 2022-2023.

Napredni dizajn
Kao što joj samo ime govori, ova električna limuzina pozicionirana je u istom segmentu kao i tradicionalni Audi A6. Njegove dimenzije su prilično bliske dužine 4,96 m, širine 1,96 m i visine 1,44 m. Aerodinamika je od suštinskog značaja, zbog čega su Audijevi dizajneri osigurali da je relevantan sa Ck od samo 0,22 .

Što se tiče dizajna, čak i ako je Audi maska vidljiva sprijeda (lutka jer nema termo motora koji se hladi), ovaj koncept ima svoj stil koji se razlikuje od onoga što trenutno radi proizvođač. Njemački. Prednja svetla su nabrana, automobil izgleda vrlo zlobno. Gledano sa zadnje strane, priznajmo, stil je iznenađujući. Kada smo prvi put otkriveni, imali smo utisak da smo videli Kia Stinger GT sa dodatnom svetlosnom trakom.

PPE platforma
Audi A6 e-tron je pre svega jedan od prvih koji se zasniva na platformi PPE (Premium Platform Electric) koju Porsche i Audi razvijaju u cilju razvoja vrhunskih električnih vozila. Električni Porsche Macan (i K6 e-tron) takođe će imati ovu arhitekturu, a kasnije će se pojaviti i drugi modeli sa nultom emisijom koje je potpisao jedan od dva nemačka proizvođača.

Vozila opremljena ovom platformom mogu dobiti jedan motor pozadi, ili nekoliko motora raspoređenih na svakoj od osovina. Što se tiče koncepta Audi A6 e-tron, proizvođač iz Ingolstadta objavio je da ga pokreću dva motora (jedan po osovini) i da razvija 800 kV (približno 476 KS) za 800 Nm obrtnog momenta . Njegova baterija bi imala kapacitet od 100 kVh (800 V), što bi joj omogućilo da pređe oko 700 km (VLTP) sa jednim punjenjem!

Sa snagom punjenja koja može dostići 270 kV (ovo je mnogo više od Audi e-tron, na primer, koji može da prikupi samo 150 kV), Audi A6 e-tron može da napuni bateriju sa 5% na 80%. samo 25 minuta , ili 300 km oporavljeno za 10 minuta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button