fbpx
Uncategorized

Kina ‘odobrava’ BTC investiciju: ove nedelje treba gledati 5 stvari u Bitcoin-u

Retki pečat odobrenja Narodne banke Kine dolazi kada se Bitcoin oporavlja od pada cena zbog kojeg je iznosio 52.000 dolara.

Bitcoin (BTC) započinje novu sedmicu, vraćajući se na 60.000 dolara kako se smiri šok od pada cena za vikend. Nakon što je pao na čak 52.000 dolara u slučaju snažne prodaje, Bitcoin je protekla dva dana proveo polako nadoknađujući svoje gubitke.

Šta je sledeće? Cointelegraph predstavlja pet faktora koje treba uzeti u obzir kako nova trgovinska nedelja počinje da teče, a vlasnici kripto valuta širom sveta neguju svoje rane. Zalihe pripremljene za kratkoročni „samo do“ Makro slika je prilično stabilna u Aziji i Evropi, a tržišta Sjedinjenih Država tek treba da se otvore.

Mešovita slika pozdravila je investitore, ali nestabilnost je uglavnom odsutna, a samo nafta pokazuje znake izraženije slabosti. Kao takvi, od poteza akcija može se očekivati mali uticaj na Bitcoin – ove prognoze će se nastaviti graditi na rekordno visokim nivoima u narednim nedeljama. Russel Chesler, šef investicija i tržišta kapitala u australijskoj filijali kripto-prijateljskog menadžera investicija VanEck, zabeležio je raspoloženje u belešci koju je citirao Bloomberg.

„Naše trenutno gledište je da će kratkoročne kamatne stope ostati srednjoročno niske i naša očekivanja da će zarada i dalje rasti, malo je verovatno da će povećanje dugoročnih kamatnih stopa izazvati pad tržišta kapitala“, napisao je.

Zabrinutost za koronavirus i dalje traje, uprkos neumornom porastu zaliha, sa više prijavljenih zvaničnih slučajeva prošle nedelje nego ikada pre u svetu. Ekonomski odgovori i dalje se razlikuju, s nizom otvaranja i zatvaranja koja karakterišu najnovije pokušaje država da kontrolišu izbijanje.

Bitcoin se oporavlja od pada na 52.000 dolara U krugovima Bitcoin-a, glavna tačka razgovora prirodno ostaju događaji tokom vikenda, koji su zabeležili iznenadnu kaskadu prodaje, koja je BTC / USD u nekoliko minuta smanjila za 7.000 dolara. Odbijajući se na nešto više od 52.000 dolara, pad je odjeknuo nekoliko sličnih događaja ove godine, a Bitcoin je uspeo da povrati oko 50% izgubljenog tla u roku od nekoliko sati.

Odgovori su, međutim, podijeljeni između onih koji smatraju da je volatilnost „posao kao i obično“ i konzervativniji glasovi koji pozivaju vrijeme na najnovije trke.

Kako je izvestio Cointelegraph, sumnje su usredsređene na nestanak električne energije u Kini koji je pogodio brzinu raspršivanja, kao i na zakonske postupke američkih regulatora protiv neimenovanih finansijskih institucija povezanih sa pranjem novca. U sopstvenom raščlanjivanju onoga što se dogodilo, popularni statističar Villi Voo istakao je kako Kinu, tako i nepromišljene poteze fjučers investitora kao doprinos gubicima.

„Upravo smo videli najveći jednodnevni pad stope heširanja u rudarstvu od novembra 2017. Stopa heširanja na mreži se u osnovi prepolovila, što je izazvalo haos u ceni BTC-a dok je padao“, rekao je sledbenicima Tvitera. U znak da bi budućnost mogla da se održi nagore, Voo je ponovio “resetovanje” u metričkom lancu, odnos potrošenih transakcija (SOPR), pokazujući da će dugoročni investitori verovatno uskoro prestati da prodaju u potpunosti.

„Pokazatelj SOPR na lancu blizu potpunog resetovanja. Klasična kupovina dip signala “, dodao je.

„Jednostavno rečeno, ostvarivanje dobiti od dugoročnih investitora se završava, preostalo je vrlo malo prodajne moći, osim ako investitori ne žele da prodaju sa gubitkom od svoje ulazne cene. Malo je verovatno na bik tržištu “.

Osnove poentiraju više Nije samo SOPR – čitav niz pokazatelja i osnova Bitcoin mreže podstiču bikove, čak iako BTC / USD ostaje ispod čak i februarskog maksimuma od 58.300 USD. Za Voo-a i druge posebno su važni transfer sredstava investitorima koji tradicionalno hodaju, a ne prodaju – još jedna klasična osobina porasta Bitcoin-a poslednjih meseci.

„Ozbiljni vlasnici snažnih ruku kupuju ovaj dip. U poslednja 24 sata preko 200 000 Bitcoin je postalo nelikvidno, što je trogodišnji rekord “, dodao je u nedelju kolega analitičar Villiam Clemente.

„Ovo povećanje nelikvidne ponude nisu samo kupci sa padom bez istorije prodaje, već delimično nakupljanje od pre 5-6 meseci, od kojih su ti novčanici upravo prešli prag„ nelikvidnosti “za ovu metriku.“ I na kraju, oko 13,5% ukupne dostupne ponude Bitcoin-a bilo je aktivno iznad 53.000 USD, što Voo kaže da potvrđuje svoj status imovine u trilionima dolara.

Otprilike 53.800 dolara, tržišna kapitalizacija Bitcoina postaje solidnih 1 bilion dolara. „Ovaj pad dogodio se dok neviđeni broj novih korisnika dnevno stiže na mrežu. Priliv maloprodaje je zabeležen u poslednje 2-3 nedelje “, dodatno je primetio Voo, sa ukupnim brojem novčanika blizu 10 miliona.

Teškoća se brine o rudarskim nevoljama Bliži pogled na stopu heširanja, koja je u jednom trenutku umanjena za skoro polovinu, pokazuje da je u toku oporavak u skladu sa cenom.

Prema grubim procenama iz lanca za nadgledanje resursa Blockchain, brzina raspršivanja mreže Bitcoin već se vratila iznad 150 egzahaša u sekundi, pošto je prošle nedelje prvi put u istoriji probila barijeru od 200 EH / s.

Rudari napuštaju mrežu zbog problema sa napajanjem, što dovodi do smanjenja poteškoća mreže Bitcoin da bi se podstaklo više da dođu na mrežu.

Dalja potvrda da je izdanje za vikend bilo privremeno proizilazi iz predviđanja poteškoća – za dve nedelje, kada se sledeći put prilagodi, poteškoća će pasti samo za oko 4%, skroman potez koji bi još mogao da bude potpuno otkazan po povratku rudara.

Ova ravnoteža između brzine raspršivanja i poteškoća je verovatno najvažniji aspekt Bitcoin-a, onaj koji mu omogućava da upravlja sobom i sačuva sigurnost i funkcionalnost bez obzira na iznenadne događaje koji utiču na učesnike mreže.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button