Automobili

Mercedes CLE neće zameniti C-klasu Coupe i Cabriolet

Mercedes CLE“ neće zameniti kupe i kabriolet verziju nove C-klase.
Proizvođač zvezda popravlja svoj asortiman. Najavio je da će Mercedes-AMG SL zameniti Mercedes-AMG GT Roadster. Mercedes bi takođe mogao da završi Mercedes E-klasu Coupe i Cabriolet, kao i C-Class Coupe i Cabriolet. U svakom slučaju, ovo veruju naše britanske kolege iz Auto Ekpressa.

Pre nekoliko dana špijunski fotografi ukrstili su se sa istrčanim prototipom novog C-klase Cabriolet. Međutim, a prema buci u hodniku to ne bi bila C-klasa Cabriolet, već potpuno novi model nazvan CLE . Prema Auto Ekpressu, ovaj model će se prodavati u kupe verziji i kabrioletu od 2023. godine .

To nas je iznenadilo, zbog čega smo pitali Mercedes, koji nam je rekao da će C-klasa zaista biti dostupna u Coupeu i Cabrioletu od sledeće godine! Ako bi ugledao svetlost dana, navodni CLE stoga neće zameniti klasu C i E (Coupe i Cabriolet) u skorije vreme kako glasine nagoveštavaju. Osim ako CLE jednostavno ne zauzme mesto E-klase (Coupe i Cabriolet), a ne C-klase, treba napomenuti da je E-klasa preuređena prošle godine i da će stoga biti obnovljena oko 2023, dana kada je CLE treba da stigne.

Ono što vam sa sigurnošću možemo reći je da je na programu Mercedes-AMG C 63 . Kao što već znate, neće imati V8 motor, već četvorocilindrični uparen sa jednim ili više elektromotora. Propisi obavezuju proizvođače da smanje emisiju čestica, a da bi to postigao, zvezdasta marka nema drugog izbora osim da elektrifikuje svoj C 63 AMG.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close