Automobili

Manhart Defender DP 500 – Defender se penje na 512 ks

Pripremač je nadogradio 3.0-litarsku šestorku na nivo V8.
Od 1990. godine Land Rover Defender postao je sinonim za jedno od najoriginalnijih i najneuništivih terenskih vozila koje je istorija automobila ikada proizvela. Skoro 70 godina, model do tada poznat samo pod imenom brenda pravljen je samo sa oprezom – sve dok početkom 2016. godine nisu zapečatile nekompatibilnosti sa zaštitom pešaka.

U međuvremenu je Land Rover prošle godine lansirao potpuno novog naslednika, koji svojim upečatljivim dizajnom i vrhunskim terenskim mogućnostima poštuje nasleđe svog legendarnog pretka.

Sa Defender DP 500, koji je opsežno modifikovan i tehnički i vizuelno, Manhart Performance pokazuje da novi terenac takođe može biti na vrhu svoje igre na putu. A reč „put“ je važna, jer posle konverzije automobil više ne može da se vozi s kolnika.

Osnova ovde prikazanog primera je Defender P400 AVD u svojoj 110 varijanti sa dugim kućištem sa pet vrata. Njegov trolitarski redni šestocilindrični benzinski motor razvija 400 ks i 550 Nm u standardnom stanju zahvaljujući turbo punjenju. Ako je toliko snage više nego dovoljno, Manhart ovde ponovo ubrzava i nudi Defenderu reprogramiranje motora.

Snaga je sada povećana na impresivnih 512 ks i 710 Nm, što se približava Defenderu V8 i njegovih 525 ks.

Zajedno sa Manhartovim izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika, koji je trenutno još uvek u fazi izrade i biće dostupan sa izborom izduvnih kanila presvučenih ugljenikom ili keramikom, Defender bi takođe trebalo da se istakne akustično.

Prikazano vozilo ima standardnu konfiguraciju, ali Manhart može nadograditi kočnice na zahtev. Što se tiče šasije, prvobitno vazdušno oslanjanje je takođe optimizovano, uključujući i spuštanje za 30 milimetara.

Vizuelno DP 500 privlači posebnu pažnju svojim novim kompletom Manhart Forged Line naplataka dimenzija 10k24 inča sa svetlo sivom završnom obradom i gumama 295 / 30ZR24. Za one koji preferiraju manje i pogodnije za terensku upotrebu, tu je i Concave One dimenzija 10,5k22 inča sa crnom završnom obradom i zlatnom ukrasnom prugom, kao i gume dimenzija 295/40, koje se pozadi postavljaju kao rezervna guma ovde.

Priprema takođe prolazi kroz odbojnike, koji daju Defenderu znatno šira ramena i obojeni su u boju karoserije – kao i svi drugi spoljni elementi i poklopac motora – a, s druge strane, ukrasnim srebrnim prugama nanetim na crno telo .

Konačno, Manhart oplemenjuje unutrašnjost vrhunskim enterijerom od kože / alkantare čije se boje mogu personalizovati. Pored toga, ovaj Defender nosi komplet prednjih sedišta Recaro Manhart ErgoMed za vozača i suvozača, sa grejanjem i hlađenjem, kao i integrisane vazdušne jastuke.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close