fbpx
Automobili

Dobre vesti, Toiota GR 86 biće predstavljena u Evropi

Uskoro će stići na naše puteve.
U novije vreme su predstavljeni mnogi automobili, a da nisu lansirani u Evropi. Razočaranje je veliko za ljubitelje novog Nissan Z-a, na primer, ili čak druge generacije Subaru-a BRZ koji neće staviti točkove na Stari kontinent.

Da bi vas utešio, Toiota je odlučila da vrati svoj potpuno novi GR 86 u Evropu. Zapravo, u saopštenju za štampu koje je objavio japanski proizvođač povodom otkrića ove druge generacije sportskog automobila, Toiota kaže da će Evropljani moći da priušte GR 86.

“Potpuno novi GR 86 biće na tržištu Evrope. Više detalja biće dato kasnije ove godine.”

Ova vest bi vas trebala obradovati jer je ovakva vrsta vozila ugrožena u našim regionima. Automobilske marke su prisiljene smanjiti zapreminu motora i hibridizirati ih kako bi se pridržavale važećih propisa.

Toiota GR 86 ignoriše sva ova ograničenja, još uvek nije odobrena u Evropi, ali Toiota ostaje sigurna u sebe. Ovo je utoliko iznenađujuće jer njegov motor nije smanjen, već naprotiv, prelazi sa 2,0 na 2,4 litra zapremine . Snaga je takođe revidirana nagore, Toiota najavljuje da njen ravni motor razvija 235 ks.

Toiota GR 86 biće dostupan sa 6-stepenim ručnim ili automatskim menjačem. Još nije rečeno da će ova dva menjača biti ponuđena evropskim kupcima, Toiota bi mogla da se odluči za njih i odluči da plasira samo jedan od dva.

Nisu saopštene sve informacije o GR 86. Uskoro ćemo znati više. Na ovo ćemo se vraćati opširnije kada Toiota predstavi specifičnosti evropske verzije kao i njene cene. Za vašu informaciju, prethodna Toiota GT 86 prodata je po ceni od +/- 30.000 €.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button