fbpx
Automobili

2023 Cupra Born električni hot heč potvrđen za Australiju, ovde sledeće godine

2023 Cupra Born električni hot heč je potvrđen za Australiju putem video link poruke globalnog izvršnog direktora Cupre jutros.

„Mogu da vam kažem jutros da će Cuprin prvi potpuno električni model i finalista Evropskog automobila godine krenuti u proizvodnju za Australiju u poslednjem kvartalu ove godine i da će početi da se isporučuju početkom 2023.“, rekao je globalni izvršni direktor Cupre, Vaine. Grifits u video poruci medijima u Sidneju jutros.

Proizvodnja prvih primeraka modela Cupra Born za 2023. za Australiju trebalo bi da počne krajem ove godine pre dolaska u izložbene salone početkom sledeće godine.

Cene tek treba da budu potvrđene, ali kompanija je najavila mrežu od najmanje 10 izložbenih salona od lansiranja.

Cupra Born će se pridružiti drugim Cupra modelima kao što su Formentor, Leon i Ateca koji će se naći u prodaji od sredine godine.

Iako električni automobil Cupra Born deli svoje osnove sa Volksvagen ID.3, španski brend je pobedio nemačkog roditelja na australijskom tržištu električnim automobilom nakon što je globalni izvršni direktor ubrzao razvoj modela sa volanom na desnoj strani za Australiju.

G. Grifits je rekao da će električni automobil visokih performansi – koji obećava performanse VV Golfa GTI – privući “novu generaciju ljubitelja aussie automobila”.

Tri primerka Cupra Born testiraju se u Australiji od januara 2022, od kojih je jedan špijunirao Drive ranije ove godine (prikazano ispod).

Prema Grifitsu, ovi automobili „trče desetine hiljada kilometara testova uključujući vredne podatke koji se trenutno procenjuju u Barseloni“.

U vodećim prekookeanskim varijantama, jedan elektromotor na zadnjoj osovini šalje 170 kV na put – omogućavajući sprint od 0-100 km/h da se završi za traženih 6,6 sekundi.

Najveća baterija – 77 kVh – omogućava maksimalni domet od 548 km između punjenja u VLTP ciklusu.

Cupra – izdanak španskog brenda Seat u vlasništvu VV-a – kaže da je Australija ključno tržište za testiranje prihvatanja brenda od strane potrošača pre nego što se proširi globalno.

Predstavnici Cupra Australia kažu da su primili više od 7000 iskaza interesovanja od lokalnih kupaca, uoči zvaničnog lansiranja brenda u junu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button