fbpx
Automobili

Folksvagen „aktivno gleda“ električnu ute

Izvršni direktor Folksvagen Grupe Amerike Skot Keog otkrio je da kompanija “aktivno gleda” na razvoj potpuno električnog uređaja kako bi se suprotstavio postojećim i budućim ponudama brendova uključujući Tesla, Rivian i Ford.

Folksvagen trenutno ne nudi ute (ili pick-up) na severnoameričkom tržištu – iako ga je ranije zadirkivao sa konceptom Atlas Tanoak (ispod) – a g. Keogh je novi segment ute sa baterijskim napajanjem nazvao „šansom za ceo život” za brend.

„Mislim da je to životna šansa u ovom segmentu jer vam elektrifikacija daje trenutak resetovanja“, rekao je za Business Insider.

„To vam daje priliku da unesete neke, recimo, alternative i neke nove ideje u ovaj sjajan segment.

“To je nešto na šta aktivno gledamo, ali nema šta da se sada prijavi.”

Gospodin Keogh je identifikovao potencijalni VV električni pikap kao priliku da se kupci odvuku od velikih prodavaca u SAD kao što su Ford, Ram i Chevrolet, i da se takmiče zajedno sa izazovnim brendovima kao što je Rivian.

„Mislim da bi kupac istorijski rekao: ‘Kupujem F-150, kupujem Ram, kupujem Silverado’. Sada bi mogli da kažu: ‘Kupit ću električni'”, rekao je on.

„Taj trenutak resetovanja daje takmičarsku šansu da uđe, bilo da je Rivijan ili mi.

Keoghovi komentari prate komentare glavnog operativnog direktora Folksvagen Grupe SAD Johana de Nišena prošle godine, koji je rekao za Motor Trend: „mi ćemo, s vremenom, 100 posto prebaciti sa [benzinskih] ulazaka na EV… to znači da će naslednici na popularne modele kao što su Atlas i naš kamion Amarok, na kraju će biti elektrifikovani.”

Kupci iz Severne Amerike će uskoro imati više izbora kada kupuju elektrificirane automobile – Rivian R1T je već u prodaji, dok kupci trenutno mogu rezervisati GMC Hummer EV pick-up, a prvi primerci za kupce Ford F-150 Lightning će biti biti izgrađen u roku od nekoliko nedelja.

U međuvremenu, Teslin kontroverzni Cibertruck je zahvaćen kašnjenjima, a proizvodnja bi trebalo da počne negde 2023.

Izvan SAD, Volksvagen nudi motor sa unutrašnjim sagorevanjem – Amarok – u Australiji, Evropi, Ujedinjenom Kraljevstvu i Južnoj Africi.

Potpuno novi Amarok za 2023. planiran je i biće blizanac Fordovog najprodavanijeg Ranger-a – koji će biti otkriven u narednim mesecima, au australijskim salonima početkom sledeće godine. Model je pregledan sa zvaničnim skicama i špijunskim fotografijama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button