fbpx
Automobili

2022 Hiundai Ionik 5: Narudžbe se ponovo otvaraju 27. januara za Melburn, Brizbejn i Pert

Kupci koji se nalaze u Melburnu, Brizbejnu i Pertu koji su i dalje zainteresovani za Hiundai Ionik 5 iz 2022. godine, dobiće još jednu priliku da ulože svoje ime i novac sledeće nedelje, a Hiundai Australia je potvrdio da će porudžbine za sledeću seriju automobila biti otvorene za kupce u tim gradovima u januaru 27.

Nakon što je serija od 100 automobila stavljena na raspolaganje kupcima u Novom Južnom Velsu i na teritoriji glavnog grada Australije sredinom decembra 2021., knjige narudžbi za još jednu dodelu vozila Ionik 5 biće otvorene u četvrtak, 27. januara – međutim, samo za kupce u gradovi Melburn (u 13:00 po lokalnom vremenu), Brizbejn (12:00) i Pert (10:00).

To znači da će stanovnici Viktorije, Kvinslenda i Zapadne Australije koji žive izvan najvećeg grada svake države propustiti dodelu za 27. januar – a Hiundai Australia kaže da je „prerano reći“ kada će ovim kupcima biti data još jedna prilika da stave svoje ime dole.

Nova alokacija za kupce u Melburnu, Brizbejnu i Pertu biće sprovedena kroz isti proces onlajn naručivanja kao i prethodni krugovi porudžbina, pri čemu će kupci da polože depozit na jednu od dve varijante, prodate po fiksnim cenama o kojima se ne može pregovarati od 71.900 dolara pre nego što troškovi puta.

Knjige porudžbina će se otvoriti istovremeno širom zemlje – što znači u 10 časova po lokalnom vremenu u Pertu, u 12 časova po lokalnom vremenu (AEST) u Brizbejnu i u 13 časova po lokalnom vremenu (AEDT) u Melburnu, sve 27. januara.

Hiundai Australia tek treba da potvrdi koliko će vozila biti dostupno kupcima u tri pomenuta grada – međutim, Drive je izvestio u decembru, veruje se da će svaka alokacija biti prilagođena veličini tržišta na kojoj će biti dostupna.

To će biti dodatak 240 automobila koji su dostupni za sve australijske države i teritorije u oktobru 2021. – koji su rasprodati za nekoliko minuta i srušili sajt za naručivanje Hiundaija Australije – i „oko 100“ automobila koji su ponuđeni kupcima u Novom Južnom Velsu i ACT u decembru. 2021.

Objašnjavajući stepenasti proces naručivanja, portparol Hiundaija Australije rekao je Drajvu: „Odlučili smo da odvojimo vreme za regione kako bismo ublažili pritisak na sistem za naručivanje putem interneta. Otuda je NSV [i ACT] otišao prošlog meseca, sa Melburnom, Brizbejnom, Pertom ovog meseca.”

Nije jasno kada će se sledeći krug narudžbi otvoriti za kupce u Južnoj Australiji, Tasmaniji ili Severnoj teritoriji, ili onima u Viktoriji, Kvinslendu i Zapadnoj Australiji koji žive izvan glavnog grada svake države – mada je malo verovatno da će se to desiti negde do sledećeg meseca ( februara).

Cene i specifikacije za alokaciju u Melburnu, Brizbejnu i Pertu su identične onima pre nje, što znači da će kupcima biti date izbor između dve varijante Ionik 5: model sa pogonom na zadnje točkove za 71.900 dolara pre troškova na putu, ili sve- model sa pogonom na točkove za 75.900 dolara pre troškova na putu.

Očekujte vreme isporuke za drugu fazu narudžbi Hiundai Ionik 5 za 2022. godinu kada se kupcima u svim delovima zemlje pruži prilika da zapišu svoja imena. Od prve serije od 240 vozila, 174 su isporučena pre kraja 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button