fbpx
Automobili

2021 BMV 330i Lukuri Line pregled

Ne tako davno smo predložili da je BMV konačno ponovo otkrio svoju ikoničnu formu za vozača u nedavnom ažuriranju limuzine Serije 5. Međutim, trebalo je samo nekoliko trenutaka za volanom BMV -a 330i 2021. da se podseti da je obrazac „Ultimate Driving Machine“ zapravo postojao sve vreme i da ga ovaj automobil nikada nije izgubio.

Od 1975. Serija 3 je suštinska izvršna sportska limuzina. Usput je bilo uspona i padova, ali sedma generacija G20 3er prevazišla je izglede da pruži i odgovarajuće iskustvo BMV-a, a u srednjem planu 330i, neporeciv izbor dometa.

Doduše, ne u ovoj specifikaciji. Uskoro više o tome.

Po ceni od 77.605 dolara pre opcija i troškova na putu, 330i Lukuri Line stoji 6035 dolara iznad svog brata sa manjom snagom 320i (71.570 dolara), ali 4795 dolara pod hibridnim 330e (82.400 dolara) i ogromnih 23.866 dolara manje od M340i sa pogonom na sva četiri točka. Čisto (101.471 USD).

Međutim, vredi napomenuti da se cena ove 330i menjala nekoliko puta ove godine, sa opremom koja se prema tome menjala. Kada je naš tester bio registrovan, imao je listu od 77 900 dolara, ali je ovo palo 2500 dolara na 75 400 dolara jer je automobil izgubio standardni paket pomoći vozaču Plus (prilagodljivi tempomat i pomoć pri upravljanju) zbog nedostatka mikročipa.

Daljim pritiskom proizvodnje došlo je do povećanja cene za još 2205 USD (još uvek bez polu-autonomne spravice), ali su cene opcija donekle smanjene. Na primer, naš automobil skromno dodaje samo metalik boju safirno crne boje (trenutno 1538 USD) i stakleni krovni prozor (2231 USD) za ukupno 3769 USD, što je koštalo 2000 USD i 2900 USD za dodatnu opciju od 4900 USD. Takođe su ubacili paket ambijentalnog osvetljenja (700 USD), ali su izuzeli i funkciju bežičnog punjenja.

Zbunjeni?

Još je komplikovanije kada uzmete u obzir da je M-Sport varijanta iste cene, a iako nudi različita podešavanja upravljanja i kočenja, nema kontrolnu tablu sašivenu od veštačke kože. I stil karoserije je mišićaviji, pa ću tvrditi dok sva sunca ne zađu nad svim zemljama, da je M-Sport bolji izbor.

Ali, prokletstvo, želiš da se ta tehnologija za pomoć vozaču vrati u automobil, pa se možda obrati svom lokalnom BMV prodavcu da proveri „kada“ je tvoj predloženi automobil napravljen, a ako naručuješ novi, kada će se sve dodatne stvari za putovanja dodati nazad .

Ako otključate okvir Lukuri Line, dobijate snažniju unutrašnjost, sa prošivenom Sensatec (usnom) komandnom tablom koja nudi kokpit sa vrhunskim osećajem od obične gumeno-plastične prednje ploče.

Kožna obloga ‘Vernasca’ i dekorativni kontrastni šavovi na presvlakama su takođe veoma lepi, iako sedišta nisu zagrejana (deo komfornog paketa od 1600 dolara), što je pomalo drsko za 80 hiljada dolara.

To na stranu, vezovi od aluminijumskih lajsni i dobro izgrađene rasklopne opreme samo ne ocjenjuju kvalitet ponuđen u seriji 3. Nije samo dobar za svoj segment, već je impresivan jer ćete pronaći sledeću veličinu.

Postoji pristojan prostor za putnike napred i pozadi, a ergonomija je obično dobro sređena. Postoji čak i prtljažnik dobre veličine (480 litara) sa pristupom kroz utovar. Vrlo brzo postaje lako i prijatno mesto za provođenje vremena, bez obzira na to da li zviždite u prodavnice ili putujete po državi.

BMV OS7 ekran od 10,25 inča može biti istaknut u sredini armature, ali odgovara modernom rasporedu kabine serije 3. Sam ekran je oštar i svetao, a što više koristimo novi BMV operativni sistem, to se više navikavamo na dubinu menija i funkcije.

Apple CarPlai će takođe raditi u režimu celog ekrana, što je veoma dobro integrisano. Interfejs ekrana osetljivog na dodir čini ovo korišćenje lakim za korišćenje, a glasovni pomoćnik „Hei BMV“ podržava i izvorni softver.

Postoji još jedan ekran od 12,3 inča koji deluje kao digitalna instrument tabla, koja ponovo postaje sve poznatija s vremenom, mada bi bilo dobro videti ovde još integrisanu konfiguraciju i personalizaciju. Neka upotrebljivost u ovom kontekstu takođe nije sjajna, sa dugmetom koje izgleda kao da će se kretati kroz ekrane sa informacijama samo menjajući detalje na head-up ekranu. Ipak se navikneš.

BMV i dalje nudi svoju povezanu telematsku tehnologiju sa svim novim automobilima, sa novim funkcijama koje su sada integrisane u sistem glavnog menija. Morate se prijaviti na svoj BMV nalog da biste dobili najveću vrednost, ali možete učiniti i neke zanimljive stvari (ili zabavne stvari, ako ćete voziti tuđi automobil …) i sa softverom.

Na primer, postoji automatsko podešavanje prozora koje će pri malim brzinama spustiti vozačev prozor na preciznoj GPS lokaciji. Možda zgodno za lokacije prevlačenja kartica u garaži, ali zabavno postaviti nasumični set semafora pre nego što vratite automobil BMV -u u Australiju. Nije da poznajem nekoga ko bi to uradio …

Kao što je napomenuto, bežična podloga za punjenje je možda nestala, ali još uvek postoji USB-C port na centralnoj konzoli i još dva za putnike pozadi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button