Automobili

Četiri motora za lansiranje Tesla Cibertruck prema Elonu Masku

LJudi željno čekaju da saznaju više o Tesla Cibertrucku . Međutim, prošlo je dosta vremena otkako smo čuli za budući električni pickup sa futurističkim izgledom. Jedina vest se tiče Tesla Ciberkuad-a … za decu!

Međutim, izvršni direktor Tesle , Elon Musk , nedavno je spomenuo da je Cibertruck „namerno luda tehnologija“. Takođe je upravo odgovorio na tvit koji je objavio VholeMarsBlog o nekim nedavnim glasinama u vezi sa Tesla Cibertruck-om.

Prema Vhole Mars Blogu, neke glasine sugerišu da je razlog zašto više nije moguće konfigurisati Cibertruck na Teslinoj veb stranici taj što proizvođač automobila razmatra eliminaciju opcije sa jednim motorom. Umesto toga, Tesla bi mogao da ponudi svoje vozilo u konfiguracijama sa dva ili četiri motora. Čekaj… Četvorostruki motor?

Činjenica da je Elon Musk odgovorio na tvit zaista pojašnjava stvari. Iako nije rekao ništa konkretno o glasinama sa jednim motorom, on je potvrdio da će početna proizvodnja Cibertrucka početi sa varijantom sa četiri motora. Iako sama varijanta može biti iznenađenje, činjenica da se prva proizvodi nije iznenađujuća jer Tesla u početku obično proizvodi najskuplji model.

Takođe ne bi bilo iznenađujuće ako Tesla odluči da eliminiše opciju sa jednim motorom za električni pickup. Do trenutka kada pikap bude pušten, konkurencija će biti sve žešća, velike su šanse da Tesla neće moći da ispoštuje veoma nisku početnu cenu. Takođe, Musk je već govorio o eliminisanju jednomotornih varijanti, kao i vozila koja ne nude dovoljan domet itd. Musk je takođe odgovorio sledećim tvitom:

Objašnjava da će sajbertruk imati prednje i zadnje upravljane točkove, te da će moći da se kreće „kao rak”. Nakon sledeće epizode.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close