fbpx
Automobili

2021 pregled Toiota Camri Ascent

Ovo je vrsta automobilizma na koji su se Australci nekada davno naslađivali: pogon na dva točka, velike udobne limuzine koje su bile dovoljno velike za rastuće porodice i putovanja.

Teško je poverovati, ali džipovi nisu uvek bili glavni izbor za australijske porodice.

Toiota Camri iz 2021. godine je malo drugačija. To je pogon na prednje točkove i sa samo četiri cilindra, umesto arhetipskog šestokrakog vrteća koji vrti stražnji deo kao nekadašnji Sokolovi i Komodori.

Toiotina Camri je veoma dobro prihvaćena otkako je ovaj model osme generacije predstavljen 2017. A u 2021. godini došlo je do nekih podešavanja i nadogradnji u čitavom asortimanu.

Ali možda je najveća promena na dnu lestvice kod početne Toiota Camri Ascent 2021 godine.

Za referencu, ovo je jedan od termički najefikasnijih motora ikad stavljenih u serijski automobil. Jedina referenca toplotno efikasnijeg motora koji sam mogao da nađem bio je turbopunjač V6 iz Mercedesovog vozila Formule 1 sa preko 50 procenata.

Da bi nastavili ovu digresiju, Mazdini motori SkiActiv-Ks takođe se reklamiraju kao vrlo toplotno efikasni, sa predviđenim daljim poboljšanjima. A Nissan takođe radi na sopstvenoj tehnologiji „e-pover“ koja tvrdi do 50 procenata toplotne efikasnosti.

Termički efikasniji znači da ovaj novi motor A25A-FKS takođe ima više gunđanja. Njegova 152kV pri 6600 o / min i 243 Nm pri 5000 o / min dobro favorizuju prethodni 2AR-FE. Stari motor je radio 133kV / 231Nm.

Ubacite novi osmostepeni automatski menjač u mešavinu (zamenjujući šestostepeni menjač) i dobićete potencijal za dobre dobitke.

Koji su negativi? Za ovaj novi motor usklađen sa emisijama Euro 6 potrebno je skuplje gorivo od 95RON, a tražena cena porasla je za 2000 do 30.990 dolara pre troškova na putu.

Lunarno plava boja koju ovde imamo košta 575 američkih dolara, a testiranu cenu gura na malo više na 31.565 američkih dolara pre troškova na putu.

Još jedan potencijalni negativ oko ovog automobila je činjenica da je hibrid, koji košta 2500 dolara više i koji takođe ima verziju motora Dinamic Force, takođe u dometu. To je problem jer je hibrid Camri tako prokleto dobar. Opcija sa benzinskim V6 je odbačena, što je šteta.

Ali obrišite te suze i probajte ovaj automobil. Mogli biste biti iznenađeni. Ovaj novi motor nije isto okretno, moćno iskustvo kao 224kV V6 koji više ne možete kupiti. Ali kredit tamo gde je kredit zaslužan, jer je ovaj četverostruki banger u stvari prilično dobar. To je mirno i prefinjeno iskustvo u gradu, pri čemu menjač neometano radi između odnosa tokom normalne vožnje.

Najgora potrošnja goriva koju sam video je 13,0 litara na sto kilometara kroz neki gust stop-start saobraćaj. Ovde bi hibridni pogonski sklop bio velika prednost. Sveukupno, videli smo naznačeni prosek od 7.1L / 100km. To je prilično dobro u poređenju sa tvrdnjom od 6,8 l / 100 km od Toiote u kombinovanom ciklusu.

Iako ne mogu da me zadivi ovim Camrijem u celini, kvalitet vožnje uspeva da bude izvanredan. Impresivno je gladak i upijajući, sa karakteristikama koje više odgovaraju vozilu sa trostrukom cenom. Možda su pragmatično veliki 17-inčni točkovi i Michelin-ova guma delimično krivi za dobru deportaciju. Bez obzira na to, vrlo je dobro.

A kad počnete da se bavite energičnijom vožnjom, Camri neće pasti na gomilu. Volan, lepo ponderisan i lak za vožnju gradom, takođe je prijatan za provlačenje kroz zavoje. Šasija se dobro drži puta i pokazala se prilično kompetentnom.

Jednom kada gurnete nogu kroz očiglednu funkciju odbijanja u papučici gasa, 2,5-litarski motor (u kombinaciji sa boljim menjačem) primetno menja karakter i nudi obilje potiska napred.

Unutra je Camri osnovni, ali ergonomski prijatan. Skromno velik 7,0-inčni infotainment ekran ima Apple CarPlai i Android Auto, kao i digitalni radio kao standardnu opremu. Tu je dugme za jačinu zvuka za lako korišćenje u pokretu, kao i za pregršt fizičkih dugmadi uz bočne strane ekrana.

Električna ručna kočnica oslobađa prostor oko centralne konzole, gde dva držača za čaše čekaju punjenje. Ispred menjača je zgodan poklopac za odlaganje sa poklopcem, koji je pametno dizajniran: na poklopac možete zalepiti pametni telefon srednje veličine (veliki) i odmaknuti ga, a telefon čuvati (uglavnom) izvan pogleda. A u ovom području ćete pronaći pojedinačne USB i 12V utičnice.

Jednostavne mehaničke komande klima uređaja dobro rade, ali su možda najveći pokazatelj Camri-ovih osnovnih specifikacija. Vredi napomenuti da Camri Hibrid asortiman dobija dvozonsku kontrolu klime, a svi modeli iznad Ascent-a dolaze sa 9,0-inčnim sistemom za informiranje i zabavu, ukoliko želite nakon tih nadogradnji.

Asimetrični dizajn kontrolne table favorizuje vozača, sprečavajući putnika da tako lako dođe do stvari kao što su spremište, klimatizacija i infotainment. To je mali detalj, ali mogao bi da naljuti neke ljude.

Drugi red je prostran i udoban i sramoti mnoge SUV-ove srednje veličine, istovremeno noseći neke otvore za vazduh. Tunel za prenos automobila sa pogonom na prednje točkove je nezadovoljan, ali Camri vas podseća da nisu samo SUV-ovi ti koji mogu lako da upiju porodicu i njene stvari.

A prtljažnik, u kompletu sa svetlima i ručicama za spuštanje drugog reda, je velik. Procenjeno je na 493L, ali u njega će stati tri ili četiri velika kofera bez ikakvih drama.

Što se tiče sigurnosne i praktične opreme, Camri sa osnovnim specifikacijama takođe ima solidan udarac. Tu su autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, upozorenjem na napuštanje trake, prilagodljivim tempomatom, LED farovima (sa automatskim dugim svetlima), rezervnim točkom u punoj veličini (samo benzinski model), ulazom bez ključa i otvorima za vazduh u drugom redu. Tu su i naprednija pomagala u vožnji poput centriranja trake i asistencije za trag.

Usluga je takođe jeftina i iznosi 220 dolara po godišnjoj poseti tokom prvih pet godina ili na svakih 15.000 km.

Ako kupujete Camri najboljeg rase, kupujete hibridni pogonski sistem. Koju specifikaciju ćete odabrati zavisiće od vašeg budžeta i ukusa. Ali ako idete najjeftinije, gledate ovaj automobil. Možda je to razlog zašto mnogi nisu pokupili Camri sa V6 motorom, a Toiota je na kraju to učinila.

Činjenica je da je, uprkos tome što Camri Hibrid nudi bolju ukupnu ekonomičnost goriva za većinu gradskih korisnika (i ne zbog ogromnog skoka u traženoj ceni), ova Camri osnovne baze vrlo dobra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button