Automobili

Aston Martin Valkirie Roadster – Biće na Pebble Beachu

Šta može biti bolje od uživanja u V12 sa kosom na vetru.
Aston Martin je 2017. otkrio zlobnu Valkiru, a proizvodnja još uvek nije počela. Međutim, to će se uskoro promeniti. Proizvođač automobila očekuje da isporuke počnu kasnije ove godine, a Aston već gleda u budućnost. Na ovogodišnjem Pecouble Beach Concours d’Elegance, britanski proizvođač automobila će predstaviti novi proizvod za koji sumnjamo da je Aston Martin Valkirie Roadster .

Čini se da je Aston objavio tizersku sliku novog modela, koji liči na Valkiru bez krova. Čini se da pomni pregled fotografije otkriva da nema krova, naslovi sedišta vire iznad vrha okvira vetrobrana. Međutim, postoji još važniji trag: vrata. Valkirie sa tvrdim krovom ima klasična vrata koja se otvaraju, a vrata na ovom modelu su leptir.

Galerija: Aston Martin Valkirie testiran na otvorenom putu
Aston Martin Valkirie Testovi na javnim putevima
11 Slike
Aston nije rekao mnogo o novom modelu osim da „proširuje merila performansi kompanije još malo“. Trebalo bi da ima impresivan opis, baš kao i njena sestra sa tvrdog krova. Valkirie pokreće originalni Cosvorth 6,5-litarski V12 hibrid koji razvija 1160 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta.Aston tvrdi da hiper-automobil može postići brzinu od 96 km / h za 2,5 sekunde.

Valkirie, odskočna daska za napore kompanije u moto sportu, suočila se sa nekoliko izazova tokom svog razvoja, uključujući otkrivanje problema sa pogonskim sklopom i rukovanjem automobilom. Međutim, ovo su tipovi problema koje inženjeri žele da reše tokom perioda razvoja, a izgleda da je svetlo na kraju tunela.

Aston planira da proizvede samo 150 Valkirie -a, i nije jasno da li taj broj uključuje i ovaj novi Valkirie Roadster. Nadamo se da ćemo imati detalje kasnije ovog meseca, jer će Aston novi model predstaviti na privatnom VIP događaju u četvrtak, 12. avgusta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close