Automobili

Tesla Model S Plaid postavlja novi rekord u Laguni Seci

Tesla Model S Plaid koji je pripremio Unplugged Performance udaljen je manje od sekunde od ploče McLaren Senna!
Tesla Model S Plaid priprema za strujno kolo Unplugged Performance postiže drugi odlične performanse. Nakon što je pobedio na čuvenom usponu na Pikes Peak brdo 2021. godine , u kategoriji Izložba, model je oborio rekord Laguna Seca.

Ovo nije apsolutni rekord, susam koji pripada McLaren Senna, ali je zaista rekord za električno vozilo. Vozač Randi Pobst postavio je svoju najbolju ocenu na 1’28 “213, što je poboljšanje za više od sekunde u odnosu na prethodni, nezvanični rekord koji je Tesla postavio u maju (1’29” 9).

Prema listi zvaničnih najboljih vremena prolaska, Tesla Model S Plaid jedan je od najbržih serijskih automobila:

McLaren Senna (P15) – 1’27’6
Tesla Model S plaid (pripremio Unplugged Performance) – 1’28 “2
Porsche 911 GT2 RS (991) – 1’28 ” 3
Tesla Model S Plaid – 1’29’9 (nezvanično)
Imajte na umu da je prototip električnog Lucid Air -a, rivala modela S, u septembru 2020. završio krug od 1’31,3.

Tesla Model S Plaid je zaista zapanjujući električni automobil jer nudi nivo performansi superautomobila, zadržavajući svestranost tradicionalnog automobila sa pet sedišta, prostranom unutrašnjošću, dobrim dometom i velikim prtljažnikom. U svojoj Plaid verziji, model S je opremljen sa tri elektromotora (jedan blok napred i dva pozadi) ukupne snage 1020 KS (približno 760 kV).

Vozilo Unplugged Performance je značajno izmenjeno, ali čak je i proizvodni automobil veoma brz. Kako se tehnologija poboljšava, sa više energetski gustih baterija i manjom težinom, električni automobili će ići sve brže. Na primer, model S Plaid je već 74 kg lakši od onog prethodne generacije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close