fbpx
Automobili

Supercharged Ford Mustang Shelbi GT500-H dolazi u Hertz flotu za iznajmljivanje u SAD

Ford Mustang Shelbi GT500 sa kompresorom – unapređen sa 760 konjskih snaga na više od 900 konjskih snaga, što ga čini najbržim i najmoćnijim Mustangom do sada – uskoro će biti dostupan za iznajmljivanje kod giganta za iznajmljivanje automobila Hertz u SAD.

Iako Ford Mustang Shelbi GT500 košta između 86.000 USD i 110.000 USD u američkim salonima, sada možete iznajmiti još moćniju verziju koju je podesila Šelbijeva prodavnica performansi – od 399 USD dnevno u odabranim Hertz kancelarijama širom Severne Amerike.

Dvadeset pet primeraka Ford Mustang Shelbi GT500-H („H“ je za Hertz) pridružiće se floti za iznajmljivanje u naredne tri godine, u partnerstvu između Hertza i kompanije za performanse automobila Shelbi koje datira iz 1966. godine, kada je rođen je originalni program „Rent-A-Racer”.

Sva vozila su pojedinačno numerisana i biće ponuđena na prodaju kao kolekcionarski predmet kada im istekne trogodišnji rok trajanja automobila za iznajmljivanje.

Verzija za izložbeni salon Ford Mustang Shelbi GT500 pokreće 5,2-litarski V8 sa kompresorom (760hp/625ft-lb ili 567kV/847Nm) i uparen sa brzim sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Hertz verzije su poboljšane od strane Shelbi American-ove kuće za podešavanje u Las Vegasu, kako bi oslobodile još više snage.

Opremljen Vhipple kompresorom većeg kapaciteta (3,8 litara), kompanija tvrdi da ima snagu veću od 900 konjskih snaga (671 kV).

Herc kaže da je 19 primeraka Ford Mustang Shelbi GT500-H crnih sa zlatnim prugama i Hertz oznakama. A šest je belih sa zlatnim prugama i Hercovim oznakama, u čast 60. godišnjice Šelbija Amerikanca.

Ford Mustang Shelbi GT500-H takođe ima Hertz logotipe na prednjim kočionim čeljustima, poklopcima pragova i patosnicama, reljefne Hertz oznake na rešetki i prtljažniku, specijalnu pločicu (sa brojem izrade) na instrument tabli i poklopac motora obojen je zlatom.

Poklopac je napravljen od laganih karbonskih vlakana.

Samo odabrana Hertz prodajna mesta će imati vozila. 25 primeraka Ford Mustang Shelbi GT500-H u početku će biti dostupno u Las Vegasu, Majamiju, Orlandu, Feniksu, Tampi i Fort Majersu.

Neotkriveni broj manje snažnih – ali i dalje moćnih – 5,0-litarskih V8 modela Ford Mustang Shelbi GT-H bez nadopterećenja biće dostupan u kupe i kabriolet stilovima karoserije u Atlanti, Dalasu, Fort Loderdejlu, Fort Majersu, Lasu Vegas, Los Anđeles, Majami, Orlando, Feniks, San Dijego, San Francisko i Tampa.

U saopštenju Hertza se kaže: „Vozila odaju počast originalnom ‘Rent-A-Racer-u’, legendarnom Shelbi GT350-H iz 1966. godine, i nadovezuju se na Hertzovo nasleđe kako bi kupcima pružili jedinstvenu priliku da voze elitna vozila visokih performansi. ne mogu pristupiti nigde drugde.”

Nakon što je partnerstvo Šelbija i Herca počelo sa originalnim Ford Mustangom 1966. godine, kasnija izdanja su izašla 2006, 2007. i 2016. godine.

„Sada idemo još dalje sa prvim Mustang Shelbi GT500-H, koji je najmoćniji automobil za iznajmljivanje koje je Shelbi ikada napravio“, navodi se u saopštenju Herc medija.

Izvršni direktor Hertza, Stephen Scherr, rekao je: „Ovo partnerstvo je ušlo u istoriju automobilske industrije mnogo puta tokom godina, i radujemo se budućoj saradnji koja će nastaviti da pomera granice i oduševljava naše kupce uzbudljivim automobilima i iskustvima.

Specifikacije Ford Mustang Shelbi GT500-H:

Supercharged 5,2-litarski V8 (900 konjskih snaga), 7-brzinski DCT auto
3,8-litarski Vhipple kompresor
Interkuler kompresora velike zapremine
Izmjenjivač toplote superpunjača velike zapremine
Sistem za dovod hladnog vazduha
Poklopac motora obojen u zlatnu boju
Poklopac sa performansama od karbonskih vlakana Shelbi
Funkcionalni ventilacioni otvori za evakuaciju
Tacne za upravljanje vodom za ventilaciju
Shelbi sistem podupirača haube
Performanse poluosovina
Kućište za zaključavanje poklopca motora Shelbi
Jednodelni kovani aluminijumski monoblok točkovi
20 k 11 prednji točkovi, crni sjaj
20 k 11,5 zadnji točkovi, crni sjaj
Performansne gume
Shelbi od Borla auspuh sa mačjim leđima
Hertz poklopci motora
Pruge u LeMans stilu
Kožno sedište se oporavlja
Brojčana pločica motora
Numerisana instrument tabla
Značka 60. godišnjice
Zatamnjivanje prozora
Ford Shelbi GT-H kupe i kabriolet

5,0-litarski V8, 10-brzinski automatski
Šelbi GT duboko izvlačenje haube
Ventilacioni otvori na poklopcu motora
20 k 9 prednji točkovi, crni sjaj
20 k 10 zadnji točkovi, sjajno crni
Performansne gume
Shelbi od Borla auspuh sa mačjim leđima
Hertz poklopci motora
Shelbi gornja rešetka
Shelbi fascia vinglets
Puddle lampe
Shelbi tabla sa zadnjim svetlima
Zadnji spojler
Kabriolet svetlosna traka (samo kabrioleti)
Shelbi kožno sedište se oporavlja na kupeima
Vez naslona za glavu na kabrioletima
Pruge u LeMans stilu
Vezene patosnice
Osvetljeni poklopci pragova
Shelbi GT amblemi i značke
Numerisana instrument tabla
Brojčana pločica motora
Značka 60. godišnjice
Zatamnjenje prozora

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button