fbpx
Automobili

Skoda Kodiak RS (2021) Facelift: Od sada pa nadalje sa turbo benzinskim motorom

Zbogom, Bi-TDI!
Iako je Skoda od samog početka plasirala dinamiku svog prvog sportskog SUV-a Kodiak RS sa velikim samopouzdanjem, specijalni mediji nisu uvek bili baš toliko sigurni u ovo. RS motor je verovatno igrao veliku ulogu u tome – na prvi pogled to je 2,0-litarski dizel sa četiri cilindra, dva turbopunjača i 240 ks koji ne izgleda kao RS.

Porodičnog sportistu, tešku preko 1.900 kilograma, ubrzava na 100 km / h za sedam sekundi i pruža maksimalnu brzinu od 220 km / h. Ne zvuči loše, ali ne donosi nužno ni suze oduševljenja.

Česi su ostvarili još jedan marketinški udar 2018. godine „rekordom“ Nirburgringa za sedmosedere. Sada preminula legenda prstena Sabine Schmitz odvezala je Kodiak RS preko Nordschleife-a za 9: 29,84 minuta. Nije bilo vremena kojim bi se mnogi drugi hvalili i definitivno nije bilo sve do Sabine.

Reklama o kaputima
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Ali sada, prijatelji živahnog spektakla otvorenog plana, vidi se poboljšanje. Jer danas je predstavljen facelift Kodiak- a, a sa njim i novi motor za RS. Odavno smo znali da biturbo TDI neće imati budućnost. Već je nestao iz svih ostalih vozila grupe VV. Sada nije bilo zaustavljanja ni Kodiak RS.

Zamenjuje ga 2,0-litarski TSI benzinski motor poznat iz Octavije RS sa 245 ks i 370 Nm obrtnog momenta. Pet konjskih snaga veće snage je u kontrastu sa gubitkom obrtnog momenta od 130 Nm. S druge strane, novi motor je takođe uštedeo 60 kilograma na težini. Revidirani 7-stepeni DSG štedi dodatnih 5,2 kilograma.

Škoda još nije spomenula performanse novog Kodiak RS-a, ali pretpostavljamo da bi trebalo da bude približno u ravni sa prethodnikom. Novi benzinski motor bi se i dalje trebalo osećati okretnije zbog verovatno boljeg ponašanja pri odzivu i plusa u okretanju. Ali verovatno više neće upravljati standardnom potrošnjom dizela od 6,3 litara.

Spolja možete prepoznati novi Kodiak RS po malo izmenjenom prednjem braniku i novim aluminijumskim točkovima od 20 inča. Sada standardno dolazi sa LED matričnim farovima.

Unutra se nalazi najnovija verzija 10,25-inčnog virtuelnog kokpita i 9,2-inčni infotainment sistem. Prešivena sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu ostaju.

Škoda još nije komentarisala cenu. Nedavno je Kodiak RS počeo sa 49.900 evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button