Automobili

Priuštite si Porsche 928 Toma Cruisea u filmu ‘Riski Business’

Čak je i na ovom automobilu naučio da vozi sa ručicom menjača.
Barrett-Jackson najavio je da će Porsche 928 iz 1979. godine, koji je glumio zajedno sa Tomom Cruiseom u filmu Riski Business iz 1983. godine, biti ponuđen na prodaju na početnoj prodaji u Houstonu 2021. Porsche 928 će se prodavati bezrezervno, a impresivan pedigre automobila mogao bi vrlo brzo da podigne cenu!

Budite sigurni, Barrett-Jackson precizira da ovo nije Porsche koji je video dno Mičigenskog jezera. Umesto toga, to je jedan od tri automobila koja su vožena na ekran tokom snimanja, iako je još nekoliko korišćeno tokom proizvodnje. Ovaj kupe je čak igrao ulogu u kultnoj filmskoj sceni hajke.

Ali najzanimljivije je da ste na ovom krstarenju 928 naučili da vozite sa ručicom menjača! Automobil je takođe bio predmet dokumentarnog filma pod nazivom Potraga za RB928 (Riski Business 928). Dokumentarni film prati lov na ovu 928.

Galerija: Porsche 928, 1979 iz kompanije Riski Business
Porsche 928 1979 iz kompanije Riski Business
4 Slike
Pisac i režiser rizičnog posla Paul Brickman odlučio je da koristi 928 u odnosu na 911, jer je smatrao da 911 izgleda „previše svakodnevno“ pored kupea sa prednjim motorom. U to vreme, 928 je ispod haube nosio 4,5-litarski V8. Kada je napustio fabriku proizveo je 240 konjskih snaga, omogućavajući automobilu da dostigne 96 kilometara na sat za 6,5 sekundi. Mogao je da dostigne krstareću brzinu od 230 km / h.

Ovaj konkretni 928 je opremljen ručnim menjačem sa pet brzina koji prenosi snagu na zadnje točkove, a to su 16-inčni točkovi od aluminijumske legure sa 5 rupa. Porsche je automobil prvobitno obojao u zelenu boju, ali je boja za film promenjena u bež, što je neobična kombinacija enterijera od plute na pluto. Po završetku snimanja Riski Business, automobil je završio u privatnoj kolekciji. Aukcija Barrett-Jackson u Hjustonu započinje 18. septembra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close