Automobili

Ford Escape plug-in hibrid odložen je do 2022. godine, ali još više električnih modela je u pripremi za Australiju

Prvo priključno hibridno vozilo Forda Australije pomereno je na početak sledeće godine, međutim kompanija tvrdi da neće biti zaostalo u trci električnih automobila.

Izložbeni salon hibridnog delova Ford Escape pomeren je na početak sledeće godine, međutim njegov dolazak će verovatno započeti lokalno predstavljanje ostalih Ford električnih automobila.

Ford Australija je prvobitno planirao da lansira Ford Escape PHEV (što je skraćeno hibridno električno vozilo) do kraja ove godine, ali kašnjenja tokom pandemije COVID-19 odgurnula su njegov dolazak.

Iako će cena Ford Escape PHEV verovatno biti blizu ili veća od 50.000 dolara – rivalski Mitsubishi Outlander PHEV kreće se od 47.390 dolara plus troškovi na putu – njegov dolazak će povećanju hibridne tehnologije donijeti veći broj kupaca.

Na brifingu za medije ove nedelje šef Ford Australije Andrev Birkic nagovestio je da ne postoje trenutni planovi za lokalno uvođenje Mustang Mach E (upravo pokrenut u SAD-u i Velikoj Britaniji, na slici gore) ili Ford Evos (predstavljen u Kini prošle nedelje, na slici dole).

Gospodin Birkić je dodao: „Elektrifikacija je očigledno važna. Globalno ulažemo 22 milijarde američkih dolara do 2025. To je važan korak za nas. “

Iako je direktor Ford Australije priznao „da je bilo nekih problema sa snabdevanjem … nadali smo se da ćemo nešto ranije dobiti (Escape PHEV)“, nagovestio je da će više hibridnih i električnih modela biti iza ugla za naše tržište.

„Započećemo sa Escape PHEV“, rekao je gospodin Birkić. „Mislim da ćemo u jednom trenutku imati neke vesti koje ćemo podeliti i uključiće BEV (čisto električno vozilo).“

Međutim, nejasno je da li to znači da je Australija mogućnost za Mustang Mach E kada početni skok potražnje popusti u inostranstvu ili ćemo dobiti verziju forda Evos na kineskom tržištu. Ili ako postoji još jedan model koji bi mogao da bude glavno predstavljanje čisto električnih automobila za Ford Australija.

„Odluke ćemo donositi tamo gde vidimo potražnju … i ono što naši kupci žele“, rekao je gospodin Birkić. „Svakako postoje neki proizvodi sa većom mešavinom elektrifikacije (dolaze) … ali mi možemo samo da kontrolišemo ono što kontrolišemo i uradimo sopstvenu dubinsku analizu (u smislu odgovarajućih vozila).“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close