Automobili

2022. Volvo V60 Cross Countri: Australijsko lansiranje krajem avgusta 2021. sa blagim hibridnim benzinskim motorima, redovni V60 sa osovinom

Švedski visoki srednjeveliki vagon kretao se prema Australiji blagom hibridnom snagom, mada će njegov dolazak značiti kraj lokalnog uobičajenog V60 vagona.

Volvo V60 Cross Countri iz 2022. godine stiže u Australiju kasnije ove godine kao švedski rival Audiju A4 Allroad.

Volvo Australia je CarAdvice-u potvrdio da će V60 Cross Countri stići do lokalnih prodajnih salona u trećem kvartalu 2021. godine – što će izgledati lansiranje u avgustu – kao deo proizvodne linije marke 2022. godine, sa samo jednim izborom nivoa opreme koji će biti ponuđen.

Uprkos (upravo) prodavanju svog limuzinskog brata Dovn Under, dolazak Cross Countri-a videće redovni V60 karavan iz australijske postave, sa samo srodnim S60-om koji će se nastaviti do 2022. godine – mada sa smanjenim opsegom jedna varijanta, niža od današnje tri.

Kao što je CarAdvice izvestio u decembru 2020. godine, u MI22 Volvo asortimanu (koji će lokalno biti lansiran u julu) videće se trenutni usev benzinskih motora serije T, zamenjenih jedinicama serije B, opremljenim blago-hibridnim sistemima od 48 volti, namenjenim uštedi. gorivo i poboljšati odziv pri malim brzinama.

Dizel motori će istovremeno biti osovinski raspoređeni, što znači da će čitav asortiman Volvo Australije biti elektrificiran, bilo sa blagom hibridnom ili priključnom hibridnom asistencijom, bilo sa potpuno električnom snagom.

Iako se puni detalji lokalne linije MI22 neće potvrditi sve bliže njenom uvođenju, verovatno će se očekivati da će australijski isporučeni modeli S60 i V60 Cross Countri pokretati pogonski sklop „B5 AVD“ koji se nudi u inostranstvu – što je najbliže pogonski sklop T5 AVD koji se nudi u današnjim MI21 S60 i V60.

Snaga u B5 dolazi iz 2,0-litarskog turbo-benzinskog četvorocilindričnog motora, uparenog sa 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka za razvoj 184kV i 350Nm (pad od 1-3kV) naspram T5).

Podaci o kombinovanoj potrošnji goriva i ubrzanju od 0-100km / h ocenjeni su na 7.5L / 100km odnosno 6.9 sekundi u V60 Cross Countri, odnosno 7.2L / 100km i 6.5 sekundi na S60.

Predstavljen u septembru 2020. godine, V60 Cross Countri vozi 75 mm od V60-a koji zamenjuje (za 203 mm ukupnog klirensa od tla), uz druge dodatke u odnosu na nisko voznog brata, uključujući terenske načine vožnje, kontrolu spuštanja uz brdo i robustan spoljni stil elementi, uključujući sivu oblogu luka i bočne suknje.

U unutrašnjosti je dostupan isti niz karakteristika komfora i udobnosti kao i odlazni V60, uključujući veliki centralni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai i Android Auto, digitalnu tablu instrumenata, bežično punjenje telefona, head-up displej i panoramski krovni krov.

Volvo V60 Cross Countri 2022. godine biće u prodaji u Australiji u trećem kvartalu 2021. godine, a očekuje se lansiranje u avgustu, kao deo modela Volvo 2022 godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close