fbpx
Automobili

SSC Tuatara će ponovo pokušati sa rekordom brzine u proizvodnji, CEO priznaje “bilo je sumnji” u vezi sa prvom vožnjom

Američki proizvođač tvrdi da je prošle nedelje srušio rekord brzine u proizvodnji automobila – nakon novih dokaza, drugi nisu toliko sigurni.

SSC Tuatara će se vratiti u pustinju Nevada u pokušaju da potvrdi svoje rekordne akreditacije, prema rečima izvršnog direktora proizvođača Jerod Shelbi.

U video snimku koji je preko noći objavljen na IouTubeu, gospodin Shelbi priznao je da je proizvođač prijavio potencijalne probleme. „Što smo više gledali – i što smo više pokušavali da analiziramo [podatke] – to smo više bili zabrinuti da je bilo sumnji u odnos između videa i GPS-a“, rekao je.

„Moramo da ponovimo ploču. Moramo to da ponovimo i to na način koji je neporeciv i neoboriv “, dodao je. Gospodin Shelbi nije precizirao kada će se održati sledeća trka, ali je napomenuo „pripremamo se za to u vrlo bliskoj budućnosti“.

Dalje, pozvao je visokoprofesionalne domaćine IouTube kanala Shmee150, Misha Charoudina i Roberta Mitchella – koji su svi pokrenuli pitanja o početnom zapisu – da lično prisustvuju događaju.

Prošle nedelje CarAdvice je izvestio da je SSC Tuatara oborio rekord brzine kopna u proizvodnji automobila u pustinji Nevada sa prosečnom brzinom od 508,7 km / h u dva pravca.

Sada je legitimitet tog dostignuća doveden u sumnju. Na osnovu poznate udaljenosti između postavljenih tačaka duž autoputa Nevade 160 – i vremena koje je trebalo automobilu da ih stigne – visoki profil IouTuber Shmee150 procenio je da najveća brzina Tuatare nije veća od 450 km / h.

Štaviše, kada maksimalizuje broj obrtaja pri 8800 o / min, šesti prenosni odnos od 0,784 bi teoretski trebalo da postigne najveću brzinu ne veću od 470km / h.

Međutim, naknadna izjava prosleđena novinarima naizgled je protivrečna ovome: „Uprkos informacijama objavljenim na veb lokaciji SSC Severne Amerike, kao i na nekoliko povezanih i nepovezanih IouTube kanala, Devetron nije potvrdio nikakve podatke iz pokušaja svetskih rekorda ili prethodnih testova . ”

„Niko od zaposlenih kompanije Devetron nije bio prisutan tokom probne vožnje niti je bio umešan u povezane pripreme“, nastavlja se u izjavi. „Stoga ponovo želimo da naglasimo da Devetron nije odobrio niti potvrdio rezultate ispitivanja.

Nijedan zaposleni u Devetronu nije bio prisutan tokom pokušaja snimanja ili njegovih priprema. “

„Onoga dana kada su vesti procurile, mislili smo da su objavljena dva video snimka – jedan iz kokpita, sa prekrivenim podacima o brzini vožnje, i drugi video snimak b-roll trčanja. Video u kokpitu je podeljen sa kompanijom Top Gear, kao i na SSC i Driven + IouTube stranicama.

„Nekako je došlo do zabune na strani montaže i sa žaljenjem priznajem da SSC tim nije dvaput proverio tačnost videa pre nego što je objavljen. Takođe nismo shvatili da postoji ne jedan, već dva različita videa u kokpitu i bili su podeljeni sa svetom. “

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button