fbpx
Automobili

Dugoročni pregled Mini Cooper S 2020: prostor i praktičnost

Ne iznenađuje da je Cooper mini i po imenu i po prirodi – ali koliko malo pričamo?

Niko ne kupuje Mini asortiman iluzija o svojoj veličini – to doslovno piše na etiketi. Ipak, u doba u kojem SUV-ovi izgledaju sve veći i veći, a izvlačenja se sve više klasifikuju kao “kompaktni krosover”, da li je Mini previše mini da bi mogao držati svoje?

Samo za spoljna merenja, Mini Cooper S meri 3,85m, širok 1,73m i visok 1,41m. Za poređenje, to je 9.5cm kraće, 3.2cm šire i 9.6cm niže od Toiote Iaris. Najmanje mali.

Ipak, Cooper S uspeva da ugura četiri sedišta u svoj kompaktni otisak. Putnici na prednjim sedištima smatraće da se kabina oseća prostrano zbog niže visine vožnje što omogućava solidnu količinu prostora za glavu, plus prozori i krov umerenog veličine (koji se mogu ugraditi u opcioni paket klime) stvaraju osećaj prostora i svetlost.

Prostor za odlaganje kabina je takođe prilično praktičan za kompaktni automobil, a prednje sedište sadrži dva držača za čaše, malo jelo za novčanik, centralni naslon za ruke koji služi kao punjač bežičnog telefona, glavni pretinac za rukavice i kante u vratima za svaki višak natikača -znake koje možda nosiš.

Vidljivost nije loša za mali automobil zahvaljujući širokom, nisko postavljenom zadnjem vetrobranu, iako postavljanje retrovizora može donekle ometati vidljivost napred. U međuvremenu, preklopljeni naglavni ekran se dobro uklapa u malo prostora koji ima.

Soba za noge na zadnjem sedištu, soba za glavu i soba za noge nisu samo minimalne, one gotovo i ne postoje. Neki putnici sa lofijem koji sam vozio bukvalno morali su da pređu preko nogu, joga stila, kako bi se savili na zadnje sedište. Ali, barem imaš tri držača čaša.

Prostor na prednjem sedištu je malo povećan dodavanjem krovnog krova, koji malo podiže liniju krova, ali oni koji imaju šest stopa i iznad, osetiće glavu kako se dižu uz krov, bez obzira na to.

To takođe sprečava mogućnost postavljanja dečijih sedišta u Mini. Uspio sam da postavim dečije sedište okrenuto na većoj strani na zadnjem sedištu, osiguravajući ga preko ISOFIKS tačaka na zadnjim sedištima i na gornjim privezima na zadnjem delu naslona.

Međutim, gde se krije prava sedišta u automobilu i iz nje, poželećete to samo jednom. Izlazak vašeg stvarnog deteta iz automobila i iz njega takođe bi se pokazao neverovatno napornim.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button