fbpx
Automobili

Povoljni Mercedes-Benz automobili će biti uklonjeni

Mercedes-Benz je spreman da izbaci tri svoja najpristupačnija modela, kao deo predstojećeg poslovnog restrukturiranja čiji je cilj povećanje profita.

Iako proizvođač tek treba da potvrdi koje se varijante suočavaju sa blokom za seckanje, moguće je da bi A-Klasa limuzina, B-Klasa hečbek i CLA karavan mogli biti ugroženi.

U međuvremenu, početni modeli koji su zadržani u liniji trebalo bi da usvoje povećanje cena kako bi „maksimizirali potencijal Mercedes-Benza“.Veći fokus će biti stavljen na skupe automobile, sa „75 odsto investicija [nove kompanije] u razvoj proizvoda za najprofitabilnije tržišne segmente“.

Očekuje se da će raspon ograničenih izdanja i modela po meri biti proširen – verovatno na podbrendove Maibach (ispod), AMG i G-Klasa.

„Ono što je oduvek bila srž našeg brenda sada je i srž naše strategije: luksuzni segment“, rekao je izvršni direktor Mercedes-Benza Ola Kelenius u izjavi za medije.Ovaj potez predstavlja oštro repozicioniranje nemačkog automobilskog giganta, koji je od 1990-ih pokušavao da poveća obim prodaje nizom jeftinijih vozila.

Dok je stara strategija pokušavala da proširi pristup brendu i proširi mrežu potencijalnih kupaca, Mercedes-Benz sada tvrdi da će automobili male količine i visoke cene doneti veći prinos.

Mnogi proizvođači su povećali cene i ukinuli početne modele u poslednje dve godine, usred nestašice zaliha, usporene proizvodnje poluprovodnika i poremećaja u lancu snabdevanja.Ovaj potez predstavlja oštro repozicioniranje nemačkog automobilskog giganta, koji je od 1990-ih pokušavao da poveća obim prodaje nizom jeftinijih vozila.

Dok je stara strategija pokušavala da proširi pristup brendu i proširi mrežu potencijalnih kupaca, Mercedes-Benz sada tvrdi da će automobili male količine i visoke cene doneti veći prinos.

Mnogi proizvođači su povećali cene i ukinuli početne modele u poslednje dve godine, usred nestašice zaliha, usporene proizvodnje poluprovodnika i poremećaja u lancu snabdevanja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button