fbpx
Automobili

Tesla Model I: Procurile su cene u Australiji

Novi električni SUV Tesla Model I koštaće između 4000 i 10 000 dolara više od ekvivalentnih Tesla Model 3 limuzina u Australiji.

Prema procurelim cenama koje je jutros objavio automobilistički sajt Chasing Cars, početna cena za novi električni SUV Tesla Model I biće 67.990 dolara plus troškovi na putu.

Rečeno je da će vrhunski Tesla Model I Performance koštati od 98.172 dolara plus troškovi na putu, prema procurelim cenama koje je objavila veb lokacija za automobile.

Cene ‘Long Range AVD’ modela srednjeg dometa tek treba da budu javno objavljene.

Očekuje se da će početni model I biti sa pogonom na zadnje točkove – sa jednim električnim motorom koji proizvodi približno 250 kV, i oko 510 km zahtevanog laboratorijskog dometa.

VIŠE: 2022 Tesla Model I sertifikovan za Australiju

U međuvremenu, Performance će biti pogon na sve točkove, sa očekivanim 393 kV preko dva elektromotora, i oko 600 km zahtevanog dometa vožnje iz veće baterije (82 kVh).

Tesla Model I – koji je sada najprodavaniji model stručnjaka za električne automobile na globalnom nivou – prvobitno je trebalo da se pojavi u Australiji u drugoj polovini prošle godine.

Međutim, kašnjenja sa proizvodnjom i isporukom tokom globalne pandemije gurnuli su prve australijske isporuke novog Tesla Model I u prvu polovinu ove godine.

Tačno vreme dolaska za novi Tesla Model I tek treba da bude potvrđeno, ali Drive razume da prve isporuke treba da budu isporučene sredinom godine.

Prema izveštaju medija, australijska cena za Tesla Model I došla je preko dokumenta koji je procurio, namenjen „korporativnim i industrijskim kupcima“.

Tesla Model I ima potencijal da udvostruči Teslinu prodaju u Australiji u narednim godinama.

Tesla je već najveći prodavac električnih vozila u Australiji sa značajnom maržom.

Prošle godine, Tesla je prodao više od 12.000 primeraka svog modela 3 limuzine – nadmašivši svog najbližeg rivala električnog automobila za skoro 10 prema jedan.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button