fbpx
Automobili

2023 Mercedes-AMG SL43 četvorocilindrični potvrđen za Australiju ove godine

Skoro 60 godina nakon što je originalni 190SL izašao 1963. godine, Mercedes-Benz je postavio četvorocilindrični motor ispod haube svog najikoničnijeg sportskog automobila, sa Mercedes-AMG SL43 iz 2023. – koji će se pojaviti u australijskim salonima krajem 2022.

Nakon otkrivanja dve varijante sa V8 motorom u oktobru, Mercedes-AMG (pod kojim brendom je SL sada označen) je debitovao sa početnom SL varijantom, sa verzijom 2,0-litarskog turbo-punjenog četvorokrevetnog hečbeka A45 S po narudžbini. cilindrični motor – uz pomoć tehnologije Formule 1.

Rotirani da sedi uzdužno i pokreće zadnje točkove – i uparen sa devetostepenim automatskim menjačem sa više kvačila – četvorocilindrični motor „M139“ daje snagu od 280 kV i 480 Nm, 5 kV manje na istom motoru u „početnom nivou“ ‘ A45 (non-S) se prodaje na prekomorskim tržištima.

SL43 je prvi drumski automobil sa novom Mercedes-AMG-ovom električnom turbo tehnologijom – izvedenom iz njegovih bolida Formule 1 – koja stavlja elektromotor između dva točka turbo punjača, omogućavajući mu da okrene turbo kada nema dovoljno gasa. samo sa izduvnim gasovima.

Mercedes-AMG kaže da ovaj sistem obezbeđuje „neprekidan trenutni odgovor“, jer „čak i kada vozač skine nogu sa papučice gasa ili pritisne kočnicu, tehnologija električnog turbo punjača je u stanju da održi pritisak pojačanja u svakom trenutku“.

Električni turbo punjač se napaja 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, koji uključuje starter generator na remenski pogon sposoban da obezbedi 10kV elektrifikovano pojačanje pri jakom ubrzanju, ubrza start-stop sistem ili isključi motor pod malim opterećenjem , omogućavajući automobilu da ‘klizi’.

Mercedes-AMG tvrdi da ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,9 sekundi – osam desetina manje u odnosu na turbo V8 od 350 kV, SL55 sa pogonom na sva četiri točka – prema maksimalnoj brzini od 275 km/h.

Ispod kože, fiksno čelično vešanje sa spiralnim oprugama je standardno ugrađeno – sa prednjom i zadnjom osovinom sa više karika – iako se adaptivni amortizeri mogu imati kao opcija, barem u Evropi. Većina ključnih komponenti vešanja je napravljena od kovanog aluminijuma radi uštede na težini.

Lukove kao standard u Evropi ispunjavaju 19-inčni aluminijumski točkovi sa 255/45 prednjim i 285/40 gumama, koji kriju prednje ‘složene’ kočione diskove od 390 mm sa šestoklipnim čeljustima i 360 mm zadnjim diskovima sa jednoklipnim čeljustima. Upravljanje zadnjim točkovima može biti opcija.

Standardno je uključeno pet režima vožnje – Slipperi, Comfort, Sport, Sport+ i Individual – koji razlikuju intervenciju kontrole stabilnosti, težinu upravljača i druge sisteme. Režim trke se može dodati sa opcionim AMG Dinamic Plus paketom.

Razlikovanje četvorocilindričnog SL43 od standardnih modela su restilizovani prednji i zadnji branici, četiri kružna izduvna vrha (umesto kvadratnih otvora kod V8 varijanti) i standardni aluminijumski točkovi od 19 inča – iako točkovi od 20 inča i 21 inča može biti opciono da odgovara V8 automobilima.

Kupci mogu izabrati Aerodinamički paket, koji dodaje veće „flicove“ (ili kanade) na prednje i zadnje branike, veći zadnji difuzor i unapređeni iskačući zadnji spojler koji se može nagnuti do 26,5 stepeni, u odnosu na standardnih 22 stepeni.

Ostali elementi SL43 su preneseni sa njegovih SL55 i SL63 V8 braće i sestara, što znači čvršću i lakšu aluminijumsku šasiju (koja će biti zajednička sa sledećim AMG GT kupeom), krov sa mekim krovom koji zamenjuje tvrdi krov i mnoštvo opcija za eksterijer pakovanja.

Unutra, SL43 zadržava 12,3-inčni ekran za instrumente SL55 i SL63 i centralni ekran osetljiv na dodir od 11,9 inča koji se naginje. ‘Luksuzna’ sedišta se standardno uklapaju sa izborom Artico veštačke kože i tkanine, presvlake od kože ili napa kože, a AMG Performance sedišta su opciona dodatna oprema.

Mercedes-AMG SL43 iz 2023. trebalo bi da se pojavi u prodaji u Australiji u četvrtom tromesečju 2022. (od oktobra do decembra) – zajedno sa asortimanom SL sa V8 motorom, koji će biti najavljen u slično vreme – sa lokalnim cenama i specifikacijama koje će biti objavljene bliže lansiranje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button