fbpx
Automobili

2021 Peugeot 508 GT pregled Fastback

Postoji izreka da je lepota u očima posmatrača. I to je dovoljno tačno. Ono što je lepo jednoj osobi možda ne bi golicalo estetski otkucaj srca druge. Ali, neke stvari prevazilaze tu maksimu. Peugeot 508 GT Fastback iz 2021. jedna je od tih stvari.

Njegove niske i elegantne linije savršeno su proporcionalne, pa smo morali da saznamo ko ga je dizajnirao-Pierre-Paul Mattei je odgovorna osoba, i moramo mu mnogo zahvaliti, ne samo zbog toga što se usudio da nešto stvori tako lepa u segmentu koji se sve više homogenizuje, da ne spominjemo nišu.

Što je šteta. Limuzine-ili u slučaju 508-e, Fastback-sve se previđaju jer svet kupovine automobila nastavlja svoj neumoljivi pomak ka SUV-ovima i vozilima sa visokim vozilima. To je društvena paradigma koju moramo prihvatiti, ali to ne znači da automobili poput 508 Fastback nemaju šta da ponude.

U slučaju Peugeota ​​508 GT Fastback iz 2021. godine, ta ponuda nije samo elegantna i elegantna, već je i prepuna opreme i tehnologije. Bonus bodovi za to što ste, samo dobro, različiti.

Nema mnogo izbora kada je u pitanju Peugeot 508 u Australiji. Samo dve varijante – jedna Fastback, jedna vagonska – gurkajte za prednji deo u lokalnim zastupništvima Pug.

Jedan je automobil koji ovde testiramo, Peugeot 508 GT Fastback. Cena mu je 57.490 dolara plus troškovi puta. Iako se to čini kao velika cena, za novac je uključeno mnogo Peugeota, sa jedinim opcijama neke nijanse boje po 1050 dolara po papu i panoramski krov (2500 dolara). Slični automobili u segmentu mogu imati liste opcija koje idu do stranica – i srazmerno velike pare – u dužini.

Za pogon obe verzije koristi se Peugeotov 1,6-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem snage 165 kV i 300 Nm. Osmostepeni automatski menjač šalje pogon na prednje točkove, a kada je spojen, Peugeot tvrdi da 508 može da ubrza od 0 do 100 km/h za oko 8,1 sekundu. To nije blistavo brzo, ali nije ni posebno sporo.

Sa samo jednom specifikacijom dostupnom na lokalnom nivou, Peugeot je knjigu prodao na svojih 508. Standardna oprema glasi kao lista opcija sa istaknutim detaljima uključujući 19-inčne alu felne, sedišta od nappa kože, dvozonsku kontrolu klime, LED farove i dnevna svetla , Peugeotov i-Cockpit digitalni instrument instrument, 10,0-inčni kapacitivni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai i Android Auto preslikavanjem pametnog telefona, bežičnim punjenjem pametnog telefona, integrisanom satelitskom navigacijom i Peugeotovim paketom tehnologije aktivne bezbednosti.

Dok su tradicionalni sedani i, karoserije, karavani sve ređi na našim putevima, Peugeot 508 nije jednorog, a konkurenciju za razmatranje kupaca donose Mazda, Škoda i Volksvagen.

Paleta Mazda 6 obuhvata osam limuzina i karavana sa cenom od 34.590 dolara za početni Sport do 51.390 dolara za karavan Atenza. Slično, Škodina Octavia je u prodaji po ceni od 30.390 dolara za limuzinu u klasi Ambition, a maksimalno iznosi 49.090 dolara za karavan RS.

Samo Volksvagen traži sličan novac kao i Peugeot, a njegova paleta Passata počinje sa 46.590 dolara za limuzinu u poslovnoj opremi i udara u plafon sa karavanima R-Line za 63.790 dolara-sve pre troškova na putu.

To je tema koja se prenosi u unutrašnjost, što će se učiniti poznatim svakome ko je sedeo u nedavnom Peugeotu. Sedišta od nappa kože, ukrašena detaljima Aikinite kontrastnih šavova, izuzetno su udobna i podržavaju. Zagrle vas dok sjedite u njima, a zahvaljujući osmosmernom električnom podešavanju, uključujući lumbalnu potporu, pronalaženje idealnog položaja za vožnju je jednostavno.

Kontrolna tabla je verovatno umetničko delo, dvoslojna fasada koja izbegava vertikalu umesto horizontalne. Njegove horizontalne ravni izvlače pogled kroz vetrobran sa neprimetnim prelaskom između vozača i okoline.

10,0-inčni kapacitivni ekran osetljiv na dodir, sa sedam prekrasno stilizovanih tastera za klavirske tastere ispod, izgleda kao posao, kao i Peugeotov digitalni upravljački ekran koji se može konfigurisati nazvan i-Cockpit. To je otmena interpretacija tehnologije, sve do upotrebe fontova koji izgledaju kao nešto sa stranica vrhunskog časopisa. Uglađena je reč koja stalno pada na pamet.

Centralno skladište sadrži nekoliko malih držača za čaše i zdepast, ugaoni birač stepena prenosa koji se lepo oseća u ruci. Čvrst. I dok mali Peugeotov mali upravljač može biti dosadan u nekim automobilima i terencima francuske marke, u ovom slučaju to ima smisla.

Par držača za čaše sa male strane nisu baš praktični za veličine australijskih čaša. Odgovaraju samo, čvrsto stezanje ne pogoduje jednostavnosti upotrebe. Centralna kanta za odlaganje pruža pristojno skladište za dnevne stvari koje nosimo sa sobom, dok je druga manja korpa za odlaganje levo od birača stepena prenosa idealna za ključeve i slično. Takođe ima poklopac za sprečavanje znatiželjnih očiju.

Drugi red nije tako udoban kao prednji, sa čvršćim podlogama i naslonima sedišta koji bi mogli postati dosadni na dužim putovanjima onima koji su poslati u čistilište na zadnjim sedištima. Soba za prste je na svetloj strani, mada su prostor za kolena, noge i glavu u redu.

Sklopivi naslon za ruku otkriva dva držača za čaše, dok otvori za vazduh (iako nema zasebnu kontrolu klime) rade na tome da putnike u drugom redu zadrže klimatski udobnim. Par USB tačaka je tu za održavanje uređaja napunjenim.

Zahvaljujući arhitekturi podizanja, prtljažnik 508 -a je prilično prostran. On meri 487 l, dok drugi red koriste ljudi, proširujući se na 1537 l sa tim sedištima odloženim na 40:60. Skijaška luka dodaje određenu pogodnost onima koji trebaju nositi skije, štapove za pecanje ili možda šine za zavese, kao i ljudima.

Zadnja vrata sa pogonom omogućavaju pristup prtljažniku i korisno sadrže kontrolu pokreta koja zaista funkcioniše – što nije uvek slučaj sa ovom tehnologijom. Rezervni točak i guma za uštedu prostora žive ispod poda prtljažnika.

Sveukupni efekat kabine odražava spoljni stil modela 508, istovremeno elegantan i elegantan, dok ostaje uglavnom praktičan. Da, drugi red je tijesan za odrasle ljude, ali kao estetsko iskustvo, Peugeot 508 dolazi u adute.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button