fbpx
Automobili

Lekus predstavlja svoj novi konceptni automobil LF-Z Electrified

Japanska premium kompanija nudi prvi uvid u svoje sutrašnje elektrificirane modele.
Mesec mart je generalno period konceptualnih automobila, posebno zbog sajma automobila u Ženevi koji se obično održava u tom periodu. Lekus nije izuzetak od pravila i predstavlja novi konceptni automobil nazvan LF-Z Electrified koji, kako mu samo ime govori, simbolizuje budućnost japanske premium kompanije. Budućnost koja bi trebala biti električna.

U principu, mi priznajemo Lekus stil prilično dobro kroz ovaj koncept automobil sa svojim zatezanje, billhooked linija. Sve u svemu, u ovoj studiji stila nema ništa estetski vrlo iznenađujuće, to je više velika evolucija stila brenda, nego stvarna revolucija. Ovaj model nesumnjivo nagoveštava dolazak novog SUV kupea s obzirom na neuhvatljivu liniju krova koja karakteriše koncept.

Ispod haube postaje malo zanimljivije, jer ovaj konceptni automobil nema utopijski motor, već pravi pogonski sklop koji ćemo naći na nekom od budućih 100% električnih Lekusa. Tako električni motor koji oprema LF-Z Electrified razvija oko 550 konjskih snaga i 700 Nm obrtnog momenta . Jedinicu napaja litijum-jonska baterija kapaciteta 90 kVh smeštena u podu u uzdužnom položaju.

Povezan je sa novim Direct4 sistemom pogona na sva četiri točka koji automatski distribuira i upravlja obrtnim momentom motora na svakom od četiri točka. Tako se automobil može „transformisati“ u vuču, pogon ili čak 4k4 u zavisnosti od uslova. Ovaj konceptni automobil može da smanji brzinu od 0 do 100 km / h za samo tri sekunde i nudi 600 kilometara autonomije u VLTP ciklusu. Prilično zanimljive usluge za vozilo dužine 4,88 metara i 2100 kilograma .

Sa unutrašnje strane, Lekus je radio oko koncepta „Tazuna“, koji je inspirisan odnosom konja i njegovog jahača, u kome se uputstva prenose upotrebom uzdi. Morate biti dovoljno maštoviti da uspostavite vezu između ovog koncepta i unutrašnjosti automobila. U praksi ovo uglavnom karakteriše pristup usmeren na čoveka. Inženjeri su takođe radili na veštačkoj inteligenciji, posebno kroz funkciju prepoznavanja glasa koja omogućava pravi dijalog između AI i vozača .

Do 2025. Lekus planira na tržište izvesti dvadeset potpuno novih ili prerađenih modela, sa 100% električnim, priključnim hibridima i jednostavnim hibridima. Konceptni automobil Lekus LF-Z Electrified nagoveštava budućnost japanske marke koja već prodaje devet hibridnih ili 100% električnih modela u oko 90 zemalja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button