Automobili

Suzuki Misaso – Koncept na pola puta između automobila i motocikla

Ovaj konceptni automobil delo je 24 italijanska studenta koji su spojili dve duše japanske marke: automobile i motocikle.
Dizajnirajući prototip sposoban da kombinuje svu Suzukijevu stručnost i na taj način objedini najbolje iz oba sveta između automobila i motocikala, takav je koncept automobil proizveli studenti Istituto Europeo di Design u Torinu (IED) u Master of Transport Dizajn, sa stvaranjem koncepta Suzuki Misano .

Suzuki Misano je svojevrsni roadster na kojem je radilo stotinu ljudi, uključujući studente, profesore i osoblje IED-a. Ovo je diplomski rad zasnovan na temi „Način života La Dolce Vita Ks“ . U praksi su dizajneri morali da kombinuju vrednosti brenda sa imidžom zadovoljstva i elegancije, tipičnim za italijanski „Dolce Vita“ prepričanim u čuvenom filmu Federica Fellinija.

Cilj je stoga bio objediniti praktične aspekte motocikla sa snažnim stilom crpeći inspiraciju iz određenih italijanskih superautomobila, uključujući Ferrari i Lamborghini . Rezultat je prilično uspešan, sa vozilom dužine 4,0 i širine 1,7 metara, sa rasporedom sedišta inspirisanim motociklom. U unutrašnjosti takođe nalazimo upravljač koji vam omogućava da upravljate vozilom bez ikakvog uklanjanja ruku sa komandi.

Stoga možete ubrzati i kočiti, poput motocikla, i dodirnuti ekrane da biste prikazali razne informacije posvećene vožnji. Ideja dizajnera bila je da vam stave sve nadohvat ruke kako bi iskustvo vožnje bilo potpuno povezano sa automobilom.

S obzirom na asimetrični dizajn koncepta, dizajneri su uspeli da stvore prtljažni prostor sa bočnim otvorom sličnim onom autobusa. Ako je potrebno, u odeljak se mogu ugraditi dodatne baterije radi veće autonomije. Deo obloge vrata takođe se može ukloniti kako bi putnici imali veći osećaj brzine. Konačno, baterija je smeštena u donji deo poda, radi niskog težišta i doživljaja vožnje poput „kartinga“ .

“Suzuki Misano rezultat je timskog rada naših učenika koji su iz celog sveta odabrali Torino da pripremi svoju profesionalnu budućnost. U IED-u pronalaze bogato i međunarodno okruženje koje im omogućava da steknu nove veštine, razvijaju odvažne projekte i eksperimentišu sa sopstvenom kreativnošću, s pogledom u budućnost sektora “ , precizira Paola Zini, direktorka IED-a u Torinu.

“Zahvaljujući saradnji između IED-a i marke Suzuki, stvoren je novi konceptni automobil koji uzima u obzir i proizvodnju kompaktnog automobila i motocikla Suzuki. Misano je teza nastala iz strasti mladih dizajnera i razvijena kao projekat u dizajnerski centar koji će sledećoj generaciji ponuditi novo iskustvo života “, objašnjava Kimihiko Nakada, direktor Suzuki dizajnerskog centra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close