fbpx
Uncategorized

Sažetak Porsche 911 Art Car dolazi na aukciju

Ovaj smelo oslikani Porsche 911 Carrera iz 1989. godine, drugi u nizu „umetničkih automobila“ stvorenih za kanadski muzej, na aukciji je Bring a Trailer.


Ovaj privlačan izgled sanjao je kanadski umetnik Jean-Pierre Lafrance, a specijalista Ives Thibeault ga je naslikao na automobil koristeći nekoliko tehnika, od airbrush-a do slikanja prstima.
911 ispod koristi 3.2-litarski flat-sik i petostepeni manuelni menjač, a nadmetanje se trenutno procenjuje na 57.000 USD sa preostala četiri dana.
Većina novih automobila obojena je u bijelu, crnu, sivu ili srebrnu boju, pa živahna boja pomaže vašem automobilu da se istakne među morem anonimnih vozila. Ali ako želite da se zaista zapamtite gde ste parkirali u prodavnici velikih kutija, trebalo bi da prolećite za ovaj Porsche 911 Carrera kupe iz 1989. godine, „umetnički automobil“ za prodaju na aukcijskoj stranici Donesite prikolicu koja se može pohvaliti jednom od -ljubazan farbarski posao.

Ovaj Porsche je bio drugi u nizu 911-ih slikanih po meri za projekat Art Cars, u kojem je nekoliko umetnika ukrašavalo kultni nemački sportski automobil u okviru saradnje sa Musee National des Beauk-Arts du Kuebec u Kanadi. Nazvan „Masterpiece II“, apstraktni izgled ovog umetničkog automobila stvorio je kanadski slikar Jean-Pierre Lafrance. Lafranceovu viziju zatim je slikar auto-karoserije Ives Thibeault primenio na Porsche pomoću brojnih tehnika, od airbrush-a do slikanja prstima.

Ispod sjajne boje nalazi se serijski Porsche 911 iz 1989. godine, pogonjen 3,2-litarskim šesterokutnikom koji je proizvodio 217 konjskih snaga i 195 funti metra obrtnog momenta kada je bio nov. Ima petostepeni ručni menjač, a prednje i 225/50 zadnje gume Dunlop SP Sport 5000 dimenzija 205/55 su omotane oko belih 16-inčnih felni Fuchs. Unutrašnjost je presvučena kožnim tapacirungom od mahagonija i odlikuje se lepotom kao što su električna prednja sedišta, klima uređaj, tempomat, električni podizači stakala i Blaupunkt kasetni stereo sistem. Tu je i krovni otvor.

Brojač kilometara pokazuje 114.000 milja, ali u listi se primećuje da Carfakov izveštaj pokazuje nedoslednosti u kilometraži u januaru 2011. i junu 2021. Automobil je sadašnji vlasnik kupio još 2013. godine, a od tada je dodato manje od 1000 milja. „Remek delo II“ nedavno je servisirano i nudi se u pošiljci dilera u Kaliforniji sa titulom iz Arizone. Trenutno je licitiranje 57.000 dolara, a preostala su četiri dana na aukciji, ali očekujte da će cena porasti u narednim danima, jer je još jedan umetnički automobil Porsche 911 iz 1989. iz istog projekta prodat za 72.000 dolara na sajmu Bring a Trailer ranije ove godine.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close