fbpx
Uncategorized

2022 Genesis GV70 se pokazuje moderno kasno

Ulaz za pamćenje može oprostiti mnoge grehe, uključujući i kašnjenje. Razmislite o Genesisu GV70, najnovijem SUV-u srednje veličine koji je stigao u prepuni i konkurentni segment luksuznih SUV-ova srednje veličine. Sa merenjima, performansama i cenama koje su u okviru jedne ili dve decimalne tačke od konkurencije, GV70 se ističe blistavim osećajem za stil i pažljivom pažnjom na detalje koji definišu luksuz.

Mehanički, GV70 se pozajmljuje od svog partnera iz platforme G70. Sva četiri ugla uživaju u istom podešavanju više veza, iako sa različitim podešavanjem i međuosovinskim rastojanjem koje se malo produžilo kako bi se povećala unutrašnjost. Snaga je omogućena ili 2,5-litarskim turbo-četiri ili 3,5-litarskim tvin-turbo V-6, oba su povezana na osmostepeni automatik. Iako se ne nudi verzija sa pogonom na zadnje točkove, sistem sa pogonom na sva četiri točka ima pristrasnost na zadnjoj osovini i sposoban je da pošalje 100 odsto obrtnog momenta na zadnje točkove ako se ukaže potreba. Opcionalni elektronski kontrolisani zadnji diferencijal sa ograničenim proklizavanjem može dodatno pomoći u povećanju snage trotoara.

Naša probna vožnja bila je ograničena na vrhunsku opremu 3.5T Sport Prestige. Iako nismo koristili opcionalni diferencijal za široko razmahavanje repa, našli smo se kako lutamo kroz izuzetno uske i zavojite kanjonske puteve istočno od Malibua. Režim vožnje Sport Plus povećava napor upravljanja, pojačava pogonski sklop i učvršćuje adaptivne amortizere, dajući GV70 utisak verodostojnog izvođača. V-6 sa 375 KS pokazao se prilično voljnim, ali šasija i celosezonske gume su srećniji što maze putnike nego što su na granici.

Doduše, neće mnogi vlasnici GV70 koristiti svoj dvoredni terenac za rezanje kanjona. Možda će još manje njih iskoristiti funkciju kontrole lansiranja GV70, za koju smatramo da je neobičan dodatak tako luksuznom vozilu. Zahteva da onemogućite kontrolu stabilnosti i aktivirate režim Sport ili Sport Plus, ali automatski menjač GV70 ima pretvarač obrtnog momenta, tako da ne može da se uključi u sheme izbacivanja kvačila sa visokim brojem obrtaja automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom. Možda će frustriranim kupcima biti od koristi tokom užurbane praznične sezone kada na krajnjem parkingu ostane samo jedno mesto. Iskoristite ga i procenili bismo da će četvorocilindrični motor sa 300 KS dostići 60 za samo 6,0 sekundi; šestorka će poslati tu oznaku tačno oko 5,0 sekundi. Kapacitet vuče je 3500 funti, a razmak od tla meri 7,3 inča. Kao i kod ocjene vuče, klirens će biti dovoljan za većinu ležernih avantura.

Ovo je podjednako dobro jer je GV70 mnogo srećniji što prati blage krivine autoputa Pacifička obala. Oslobođen ludorija velike snage i vraćen u normalan režim, kabina je prigušena, a V-6 mumla. Zagušen dio puta dobra je prilika da isprobate pametni tempomat. Sistem je dovoljno pametan da prilagodi odziv ubrzanja i praćenje udaljenosti na osnovu načina na koji je GV70 nedavno vožen. Agresivna vožnja izaziva poluagresivne reakcije na saobraćaj, pa sistem sam bira najmanji jaz između nas i automobila ispred.

Spoljašnjost izgleda mišićavo i elegantno i možda je najbolja izvedba koju smo videli o dizajnerskom jeziku Genesis koji je prvi put predstavljen na modelu G90 2020. Tema isprekidane rešetke istaknute rešetke odjekuje iznutra i izvana, sa šarom koja se nalazi u izrezivanju staklene okretne ručice menjača, preko zadnjeg poklopca, i utisnuta u krakove točkova. Sportski modeli imaju veće i agresivnije usisnike vazduha napred, dok zadnje izduvne cevi izgledaju dovoljno velike da prikriju lubenicu ili dve. Naizgled laskavo klimanje Porsche Macanu, otpuštanje poklopca je lepo integrisano u podnožje zadnjeg brisača.

Unutrašnjost ima sličnu temu, sa puno zamagljenih, tekućih linija po kabini. Suženi oblici i smela upotreba sjajnih radova podsećaju nas na vrhunski američki dizajn automobila iz 60 -ih. I dok većina konkurenata nudi samo nekoliko boja za unutrašnjost, GV70 ima sedam, uključujući prilično primamljivu dvobojnu šemu plave i zelene boje. Genesis takođe nudi 13 spoljnih boja.

Koliko god uživali u dizajnu enterijera i materijalima, vječna bitka između forme i funkcije nije postigla mir. Zavoj krila vrata neprijatno se preseca sa naslonom za ruke, ostavljajući vaš lakat nesrećnim. I dok je gore pomenuto dugme za prebacivanje taktilni užitak, ono se nalazi tik ispred upravljačkog točka za zabavu i zabavu identične veličine. Više puta smo spojili dva brojača, slučajno prebacili radio stanice umesto da pređemo na Drive. Prostor na zadnjim sedištima je malo ograničen u prostoru za noge, ali je prtljažni prostor nešto veći od nekih konkurenata.

Ako zanemarimo manje ergonomske poteškoće, GV70 primenjuje testove preslikavanja telefona i info-zabave sa kojima se mora suočiti svaki savremeni automobil. Usluge povezane sa oblakom omogućuju navigaciju u realnom vremenu i dinamičko prepoznavanje glasa. Naš GV70 nije imao problema sa našim izgovorenim zahtevom da otvorimo ili zatvorimo prozore, iako je odbio da pomeri krovni otvor u oba smera. Genesis takođe pruža vlasnicima mogućnost skladištenja stvari kao što su mesta za sedenje i radio stanice na pojedinačne profile, ali iako su i one uskladištene u oblaku, još se ne mogu prebaciti sa jednog Genesis na drugi a la BMV. Ažuriranja putem bežične mreže verovatno će proširiti ove mogućnosti u budućnosti. Čitač otiska prsta, prvi u industriji, smešten na tabli, može se koristiti umesto ključa. Takođe može da pozove profile vozača i aktivira režim sobarice.

U tipičnom početničkom stilu, osnovna cena GV70 od 42.045 USD podriva ključne konkurente poput Audija K5 i BMV Ks3, dok nudi više standardnih funkcija. Na suprotnom kraju spektra, 3.5T počinje od 53.645 dolara i opremljen je za borbu sa podjednako moćnim, ali skupljim Mercedes-Benz GLC43 i Audi SK5. Iako će se uočljivi ludaci i solidne performanse svakako zapaziti, Genesis zna da je solidna vrednost ono što će novom brendu pomoći da pronađe kupce.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button