fbpx
Uncategorized

Tojota potvrđuje da će biti novi C-HR kada ovaj izađe

Toiota C-HR gradski SUV će zaživeti kada originalni model danas u salonima konačno stigne do kraja puta.

Drugi najmanji SUV u ponudi najvećeg proizvođača automobila u Australiji – iznad Iaris Crossa – približava se kraju svog ciklusa modela.

S obzirom na tajming, posmatrači industrije su se pitali da li je upravo objavljena Toiota Corolla Cross zamena za C-HR.

Međutim, Toiota Australia je potvrdila da će C-HR nastaviti kao samostalna pločica sa imenom i da će se prodavati zajedno sa Corolla Cross-om, umesto da ga zameni.

“Apsolutno nema planova za ukidanje C-HR-a na ovom tržištu, kao automobila i kao natpisne pločice”, rekao je šef prodaje i marketinga Toiote Australia, Šon Hanli.

Izvršna vlast je odbila da da procenu kada bi sledeća generacija C-HR mogla biti predstavljena – međutim izveštaji iz Japana ukazuju na lansiranje sledeće godine.

„Sve što mogu da vam kažem je da će C-HR nastaviti u Australiji“, rekao je Hanli.

Moje stalno jaukanje o slaboj potrošnji goriva i stvarnom dometu je završeno. Zamena naše benzinske Toiote C-HR sa turbopunjačem za štedljiviji hibrid je bukvalno isplatila dividende, trenutno smanjivši naše račune za gorivo za skoro 50 procenata.

Ali iako je smanjenje troškova bilo katalizator za zamenu, postojali su brojni neželjeni efekti otkako smo preuzeli isporuku krajem avgusta. Možda je najistaknutiji od njih način na koji vas hibridni model smiruje dok vozite. Mogućnost trčanja u EV režimu na kratke razdaljine je neverovatno opuštajuće, dok automatski menjač pomaže u podnošenju naprezanja u saobraćaju stop-start.

• Najbolji krosoveri i mali terenci 2018

Ali u nastojanju da malo bolje upoznamo automobil, nedavno smo proveli neko vreme u navigaciji kroz opsežne menije infotainment-a i putnog računara da vidimo da li postoje neke ekskluzivne funkcije hibrida koje smo do sada propustili. A pretraga kroz centralni ekran automobila otkrila je iznenađujuće zabavan deo kompleta: skrivena u jednom od podmenija je aplikacija pod nazivom „Čaša vode“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button